5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisar de la Protecţia Consumatorilor, reţinut pentru mită

Comisar de la Protecţia Consumatorilor, reţinut pentru mită

Ilie Lungu, în momentul flagrantului
Ilie Lungu, în momentul flagrantului

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova l-au reţinut pentru luare de mită pe comisarul Ilie Lungu, angajat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj. Ilie Lungu a fost ridicat din trafic marţi seară, la puţin timp după ce a revenit de la un control din zona montană Rânca. Procurorii DNA au realizat un flagrant pentru prinderea în fapt a comisarului Ilie Lungu. Potrivit DNA, acesta ar fi pretins de la administratorul unei firme din Rânca produse alimentare şi nealimentare, precum şi bani pentru aplicarea unei sancţiuni mai blânde sau ca să nu aplice deloc o sancţiune contravenţională.

Ridicat din parcarea prefecturii

Comisarul Ilie Lungu a fost ridicat de anchetatori imediat ce a coborât din maşină, în parcarea Prefecturii Gorj. Flagrantul a fost realizat în urma denunţului făcut de omul de afaceri respectiv. De altfel, Ilie Lungu este urmărit penal pentru două infracţiuni de luare de mită. „În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el și pentru alt coleg, de la administratorul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde. În același context, pe 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător suma de 400 de lei“, potrivit unui comunicat al DNA. Ilie Lungu a fost reţinut şi plasat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, iar ieri a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. În timpul flagrantului, comisarul de la Protecţia Consumatorilor le spunea anchetatorilor că insistă să fie amprentat, întrucât nu ar fi pus mâna pe bani.

De la control, în arest

Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, a declarat că, în cazul în care va fi arestat preventiv, comisarul Ilie Lungu va fi suspendat de Comisariatul Regional Craiova. Giurcău a declarat că la Rânca au mers în control luni şi marţi patru comisari din Gorj: „Am aflat şi noi că a fost reţinut pentru 24 de ore şi este în arest. Nu ştim nimic. Eu eram plecat la Craiova când a avut loc flagrantul. Dacă va fi arestat preventiv, procedura este să fie suspendat din funcţie. Eu ştiu că luni şi marţi era programat la Rânca un control cu tematică specifică Sărbătorilor. Era mai mult pe prevenţie. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Ştiu doar că la revenirea la Târgu Jiu, cei trei comisari cu care a fost în misiune au lăsat maşina şi au plecat acasă, iar comisarul respectiv a rămas cu anchetatorii. În cele două zile de control la Rânca nu au fost aplicate sancţiuni, din câte ştiu eu. Nu cunosc să se fi cerut ceva sume sau bunuri ori dacă a cerut pentru un coleg. Ieri-dimineaţă au venit la serviciu doar şapte inspectori, iar al optulea, domnul Lungu, lipsea. De când sunt eu la Comisariat nu am avut sesizări pe astfel de teme şi nu s-a întâmplat aşa ceva cu vreun alt comisar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS