10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljClinica de Neuropsihiatrie Infantilă, modernizată

Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, modernizată

Singura Clinică de Neuropsihiatrie Infantilă din Oltenia a fost renovată. Aceasta face parte din Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, unde s-au făcut lucrări de reabilitare și dotări cu aparatură medicală modernă. Banii au fost alocați de la bugetul local.

Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă este din ce în ce mai solicitată, iar de aici sunt externați, lunar, în jur de 80 de copii. Micuții pacienți vin aici din întreaga Oltenie.
Situată pe strada Renaşterii nr.1A, din Craiova, clinica are nouă saloane și 25 de paturi, dar și opt paturi pentru însoțitorii copiilor sub trei ani. Copiii cu boli psihice și părinții caută aici ajutorul specialiștilor care sunt din ce în ce mai puțini în România. Pentru ca micuții pacienți să nu simtă că petrec zile întregi într-un spital, clinica a fost modernizată astfel încât să arate ca o grădiniță. Pereții au fost pictați cu personaje din desene animate, saloanele au mobilier nou și televizoare. Trei medici specializați în psihiatrie pediatrică se ocupă de micuții cu probleme de sănătate din toată regiunea. Fiind o specializare grea, tot mai puțini medici aleg această meserie. Pentru că secția din Craiova este tot mai solicitată, conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie a făcut demersuri pentru angajarea a încă unui medic și a unui psiholog. Pe lângă această clinică, toate secțiile Spitalului de Neuropsihiatrie au fost renovate.
„Au fost igienizate și modernizate Secțiile de Neurologie, de Recuperare Medicală, Psihiatrie I și II și acum Neuropsihiatria Infantilă. Au fost igienizate coridoarele, saloanele, sălile de tratament, camera de gardă, sălile de curs. De reabilitare au avut parte și toate grupurile sanitare. Clinica de Neurologie a fost dotată cu instalație de climatizare. S-au cumpărat televizoare în saloanele Secției de Recuperare Neurologică, având în vedere că aici pacienții sunt nevoiți să facă perioade mai lungi de recuperare și mulți dintre ei sunt mobilizați la pat“, a spus dr. Luiza Popa, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie.

„Ne-am dorit ca micuții pacienți să se simtă la spital ca într-o grădiniță“

Secțiile spitalului au fost dotate și cu aparatură modernă. Odată cu modernizarea acestora și dotarea cu tehnică modernă a fost posibilă și acreditarea spitalului. „S-a dotat spitalul cu electroencefalografe, monitoare de funcți vitale, aparate de fizioterapie. Toate acestea au dus la îndeplinirea condițiilor optime pentru obținerea acreditării spitalului. Taxa de 100.000 de lei a fost suportată din banii primăriei. Din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate nu s-ar fi putut acoperi. Ne-am dorit ca într-un spital public, așa cum este acesta, să avem condiții ca într-un spital privat. Am vrut ca micuții pacienți să se simtă la spital ca într-o grădiniță. Susținerea din partea primăriei a făcut posibilă funcționarea în condiții optime a spitalului nostru și creșterea calității serviciilor medicale“, a adăugat dr. Luiza Popa.
În Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, copiii pot beneficia și de dotările cabinetului de electroencefalografie (EEG), logopedie, psihologie, kinetoterapie care deservesc atât staţionarul, cât şi ambulatoriul. Prezentă la inaugurarea renovărilor făcute la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a precizat că lucrările vor continua la Spitalul de Boli Infecțioase. Totodată, a făcut un apel către pacienți și aparținători să întrețină îmbunătățirile aduse unității medicale.
„Ar fi trebuit ca până la finalul acestui an să terminăm cele două etaje care rămăseseră nerenovate la Spitalul de Boli Infecțioase. Am făcut trei licitații pentru modernizarea acestora, dar s-a prezentat o singură firmă care nu a avut oferta așa cum scrie la carte și nu s-a putut atribui contractul. Am stabilit ca banii respectivi să îi lăsăm la spitale, nu să fie direcționați către alte nevoi ale orașului, ci cu ei să fie cumpărat mobilier. Anul viitor vor primi bani să continue licitațiile. La Spitalul «Filantropia» am aflat de la pacienți niște lucruri, am mers să le verific și era cum mi s-a spus, în sensul că noi cumpăraserăm saltele, cearșafuri și tot ce era necesar, dar era o asistentă-șefă care spunea că nu trebuie puse cele noi pentru că încă mai sunt bune cele vechi. Mi se pare normal ca oamenii să fie tratați în condiții decente“, a spus primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS