14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru jefuirea unei bănci din Austria

Doljean arestat pentru jefuirea unei bănci din Austria

Un bărbat de 23 de ani din comuna doljeană Malu Mare a fost arestat preventiv ieri, în baza unui mandat emis de autoritățile austriece, care îl acuză că a jefuit o bancă din localitatea Rechnitz.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, duminică, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat și reținut, în comuna Malu Mare, pe Robert Cristian Dăbuleanu, de 23 de ani. Oamenii legii spun că „tânărul era căutat de autorităţile judiciare austriece, care au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, în vederea extrădării, fiind suspectat de comiterea unei infracţiuni de jaf armat – tâlhărie în formă agravantă. Doljeanul este bănuit că, pe 11.12.2015, în localitatea Rechnitz, Austria, a ameninţat viaţa şi integritatea corporală a angajaţilor unei unități bancare, îndreptând o armă către aceștia și forţându-i să-i dea suma de 7.800 de euro, în scopul însuşirii pe nedrept“.
După ce a fost ridicat de polițiști, suspectul a fost dus în fața unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă în vederea predării autorităților austriece, iar instanța a emis pe numele lui un mandat provizoriu de arestare. „Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei Dăbuleanu Robert Cristian pe o perioadă de 15 zile, începând cu 14 decembrie 2015 până la 28 decembrie 2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare“, se arată în hotărârea instanței, care nu este însă definitivă. Bărbatul poate contesta hotărârea Curții de Apel Craiova la Curtea Supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS