15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbatul care a înjunghiat o administratoare de asociație a fost condamnat

Bărbatul care a înjunghiat o administratoare de asociație a fost condamnat

Craioveanu a fost acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie după ce a înjunghiat administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 22 (Foto: Arhiva GdS)
Craioveanu a fost acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie după ce a înjunghiat administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 22 (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să-l condamne la opt ani și patru luni de închisoare pe bărbatul care, pe 20 februarie, a înjunghiat-o pe administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 22 din cartierul craiovean Valea Roșie.
Elena Pițigoi, de 60 de ani, a fost găsită înjunghiată în sediul asociației pe 20 februarie, în jurul prânzului, de o femeie care se dusese să achite întreținerea. Administratoarea a fost transportată cu o ambulanță SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit o plagă înjunghiată la gât și una în piept.
În urma anchetei, polițiștii craioveni au stabilit că femeia a fost atacată de un bărbat care a încercat să jefuiască asociația de proprietari, însă nu a reușit să pună mâna pe vreo sumă de bani. În schimb, a înjunghiat-o pe Elena Pițigoi, care era singură în sediul asociației în momentul agresiunii. Victima le-a povestit anchetatorilor că un bărbat necunoscut a intrat în asociație și i-a cerut banii, iar când i-a spus că nu a încasat nici o sumă de bani în acea zi, bărbatul a înjunghiat-o.
Speriat de țipetele femeii, agresorul a rupt-o la fugă și a fost prins o zi mai târziu de oamenii legii. Este vorba de Lucian Neacșu, de 30 de ani, din Craiova, fără ocupație și fără antecedente penale.
Ulterior, Neacșu a fost arestat preventiv, iar pe 19 martie a fost trimis în judecată. Medicii legiști au constatat că leziunile provocate de inculpat i-au pus femeii viața în pericol, așa că bărbatul de 30 de ani a fost deferit justiției atât pentru comiterea infracțiunii de tentativă de tâlhărie calificată, cât și pentru tentativă de omor calificat.
Joi, 10 decembrie, magistrații de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l condamne pe inculpat pentru ambele infracțiuni. Neacșu a primit o pedeapsă de șapte ani și șase luni pentru tentativă de omor calificat, iar pentru tentativă de tâlhărie calificată a mai primit doi ani și jumătate de închisoare. Instanța a contopit cele două pedepse și a aplicat un spor, în final, inculpatul fiind condamnat la opt ani și patru luni de închisoare.
În plus, Lucian Neacșu a fost obligat să achite Spitalului de Urgenţă Craiova suma de 1.277 de lei, care reprezintă contravaloarea spitalizării părții vătămate. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS