21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedaliați cu argint și bronz la Olimpiada de Științe din Coreea de Sud

Medaliați cu argint și bronz la Olimpiada de Științe din Coreea de Sud

Mădălina Stănășel și Radu Romanescu, cei doi elevi de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, medaliați cu argint și bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Coreea de Sud
Mădălina Stănășel și Radu Romanescu, cei doi elevi de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, medaliați cu argint și bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Coreea de Sud

Liceenii Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova continuă performanțele la competițiile internaționale. În aceste zile s-au mai adăugat alte două medalii în palmares, obținute de Mădălina Stănășel și Radu Romanescu la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Corerea de Sud, derulată în perioada 2-11 decembrie.

România a fost reprezentată la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori organizată în orașul Daegu, din Coreea de Sud, de șase elevi. Doi dintre ei sunt la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova: Mădălina Stănășel și Radu Romanescu. Ei sunt colegi de clasă la specializarea matematică-informatică și sunt la prima experiență internațională, de la care se întorc victorioși. Mădălina a obținut medalie de argint, iar Radu medalie de bronz. „Este și prima dată când acest colegiu are doi elevi calificați la același concurs și care reușesc să se întoarcă acasă cu medalii. Ei vor reveni la școală luni. Abia aștept să-i văd și să-i felicit, să ne povestească cum a fost competiția, dar și întreaga experiență, pentru că au vizitat Coreea de Sud. Este o mare bucurie că am avut acești elevi la o astfel de competiție. Anul acesta se încheie frumos, am obținut opt medalii internaționale“, a precizat Zamfirică Petrescu, directorul Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova. Olimpiada Interna­țio­na­lă de Științe pentru Juniori este o competiție interdisciplinară, care le solicită candidaților cunoștințe temeinice de fizică, chimie și biologie.

Mădălina s-a calificat în lotul lărgit pentru EUSO

Participarea la competițiile internaționale va continua și anul viitor. Mădălina Stănășel, pasionată de chimie, s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO). „În lotul lărgit sunt patru elevi calificați, din care doar doi vor participa efectiv. La experiența pe care o are acum Mădălina, nu cred că nu va reuși să treacă de probe“, a explicat directorul colegiului. Mădălina Stănășel este absolventă a Școlii Gimnaziale „Nica Barbu Locusteanu“ din comuna doljeană Leu. S-a remarcat în rândul colegilor prin premii la olimpiadele naționale, și în special prin premiile obținute la chimie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS