16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGala Voluntarului Doljean a desemnat câştigătorii

Gala Voluntarului Doljean a desemnat câştigătorii

Elevii din corurile colegiilor craiovene au prezentat momente artistice la Gala Voluntariatului  (FOTO: Claudiu Tudor)
Elevii din corurile colegiilor craiovene au prezentat momente artistice la Gala Voluntariatului (FOTO: Claudiu Tudor)

Meritele voluntarilor doljeni din anul 2015 au fost recunoscute public în cadrul primei ediții a Galei Voluntarului Doljean, organizată de Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia și Asociația pentru Sprijin și Implicare Socială. Au fost premiaţi finaliștii următoarelor secțiuni: voluntarul și coordonatorul de voluntari al anului în domeniul educație; voluntarul și coordonatorul de voluntari al anului în artă și cultură; voluntarul și coordonatorul de voluntari al anului în domeniul social; asistentul social al anului. „Vrem să fie debutul unei mici povești în care fiecare voluntar din domeniile selectate de noi să poată în fiecare an să aibă meritele recunoscute public la nivelul municipiului nostru. Vrem să sădim acest sâmbure al voluntariatului în rândul elevilor, să construim, să dezvoltăm o cultură pe care o permanentizăm cu toate cunoştinţele teoretice din domeniul ştiinţelor sociale în cadrul Universităţii din Craiova. Tinerii trebuie să fie prezenţi, trebuie să se implice cât mai mult. Avem valori artistice, avem valori sociale, avem o populaţie pe care noi considerăm că o vindem la export, avem cel mai important contract pe care îl poate da România“, a spus președintele ACCES Oltenia, lect. univ. dr. Andreea Mihaela Niţă.
Câştigătorii din cadrul Galei Voluntarului Doljean au fost următorii: voluntarul anului – domeniul educaţiei: Luciana Fugaru (Colegiul Național „Frații Buzești“), voluntar în cadrul Asociației pentru Tineret Streets și ACCES Oltenia; voluntarul anului în domeniul social: Rada Mariana (Colegiul Național „Elena Cuza“) – voluntar în cadrul ACCES Oltenia. Andrei Grigorie de la CN „Fraţii Buzeşti“ a fost desemnat voluntarul anului în domeniul artă şi cultură, în cadrul ACCES.
Coordonatorul de voluntari al anului în domeniul social l-a primit Mihai Nemoiu, student la specializarea Asistență Socială – Facultatea de Științe Sociale, Universitatea din Craiova, voluntar în cadrul ACCES Oltenia. Coordonatorul de voluntari al anului în domeniul social este Radu Casota de la Colegiul Național „Frații Buzești“, voluntar în cadrul ACCES Oltenia. Titlul de coordonatorul de voluntari al anului în domeniul educaţiei l-a primit Livia Popescu, voluntar în cadrul Asociaţiei Cercetașii României. Octavia Creţan, studentă a Facultății de Medicină Dentară, a fost desemnată voluntarul anului în domeniul social. Coordonatorul de voluntari al anului în domeniul artă şi cultură este Monica Dincă, profesor la Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Titlul de asistent social al anului a fost acordat Elenei Iana, de la Centrul de zi pentru copii „Sf. Nicolae“ Filiași.
Instrumentiștii și Corurile de copii ale Liceului de Artă „Marin Sorescu“, Colegiului Național „Frații Buzești“ și Colegiul Național „Carol I“ au întregit atmosfera de sărbătoare a serii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS