16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAproape 300 de oi moarte în urma unui accident rutier

Aproape 300 de oi moarte în urma unui accident rutier

Un șofer craiovean a rămas fără permisul de conducere sâmbătă, după ce a provocat un accident de circulație în urma căruia au murit aproape 300 de oi care erau transportate cu un tir către Bechet, destinația finală fiind Grecia.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, accidentul a avut loc sâmbătă seară, pe DN 55, între localitățile Murta și Tâmburești.
Din primele cercetări s-a stabilit că Mihai Lungu, de 21 de ani, din Craiova, care conducea un Opel Vectra, s-a angajat într-o depășire fără să se asigure suficient și a acroșat un tir încărcat cu oi, care circula regulamentar din sens opus.
Șoferul tirului, un cetățean grec, de 34 de ani, a tras de volan pentru a evita un impact frontal și s-a răsturnat cu tirul în afara drumului.
La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au reușit să scoată din remorca tirului oile care au rămas în viață.
„Detaşamentul 2 Pompieri Craiova și Garda Pompieri Bechet au intervenit cu un echipaj de descarcerare, respectiv o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru evacuarea din remorca autotrenului a circa 450 ovine (oi).
La sosirea echipajelor de intervenţie, autotrenul era răsturnat pe partea dreaptă, în afara părți carosabile, pe DN 55. S-a intervenit pentru scoaterea ovinelor din remorca autotrenului și asigurarea măsurilor de stingere până când tirul a fost repus pe roți.
Din 450 de ovine, 163 au fost salvate, iar 287 au fost găsite moarte“, au precizat pompierii doljeni.
Polițiștii doljeni au precizat că șoferul craiovean a fost amendat și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Nici o persoană nu a fost rănită în urma accidentului.
Un accident asemănător a avut loc la începutul lunii august, pe strada Potelu din municipiul Craiova. Un autotren plin cu oi s-a răsturnat, iar pompierii au salvat 292 de animale, iar alte 208 au murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS