5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că în următoarele două săptămâni,  7 – 20 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate în Oltenia şi normale pentru această perioadă la munte, cu maxime încadrate între 5 și 9 grade Celsius, în timp ce la munte va ninge.

În Oltenia, vremea va fi în general caldă pentru această perioadă. Astfel, ziua vor fi în medie 6 la 9 grade (valori chiar mai ridicate în primele două zile), iar noaptea se vor înregistra temperaturi ușor pozitive (0 — 3 grade) la început, apoi sub pragul de îngheț, cu—3…-1 grad, mediat pe regiune. La sfârșitul celor două săptămâni, este estimată o răcire a vremii care să determine un regim termic mai apropiat de cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 17 decembrie.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în primele zile, valorile termice se vor situa peste norma termică a perioadei, cu maxime diurne în general pozitive, în medie de 0 — 5 grade și minime de—5…-2 grade. Temperaturi mai scăzute sunt estimate în jurul datei de 10 decembrie și posibil la sfârșitul celor două săptămâni. În perioada 9 — 10 decembrie vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 16 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS