21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA doua pârtie de schi, deschisă la Rânca

A doua pârtie de schi, deschisă la Rânca

La Rânca, în weekend s-a schiat şi în nocturnă
La Rânca, în weekend s-a schiat şi în nocturnă

Peste o mie de turişti au urcat în stațiunea gorjeană Rânca, pentru a se bucura de zăpadă şi pârtiile de schi. Vremea a fost bună atât vineri, cât şi sâmbătă, iar pe DN 67C Novaci – Rânca s-a circulat fără probleme. Şi duminică au fost amatori ai schiului care au intrat pe pârtii. Dacă, în urmă cu o săptămână, la Rânca era deschisă pârtia de schi din centrul staţiunii, respectiv M 1, de sâmbătă turiştii au avut la dispoziţie încă o pârtie de schi, M 2. Au fost peste o mie de persoane vineri, sâmbătă şi duminică, la Rânca. „Am avut câteva sute de persoane pe pârtii, iar de sâmbătă a mers şi M 2 şi au fost ceva mai mulţi turişti în staţiune. Drumul de acces este bun, vremea a fost bună. În ceea ce priveşte intervenţiile echipelor de salvamontişti, am avut două evenimente. Vineri a avut loc un accident de ATV, cu leziuni medicale minore ale celui care îl conducea. Sâmbătă a fost un accident la schi, o luxaţie de umăr. Schiorul a fost imobilizat şi trimis la o unitate sanitară pentru control de specialitate. În rest, nu au fost înregistrate probleme deosebite“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

Se apropie vacanţa

Salvamontiştii se aşteaptă ca, după jumătatea lunii decembrie, numărul turiştilor care vor urca la Rânca să crească, mai ales că se anunţă o răcire progresivă a vremii, lucru care va garanta menţinerea stratului de zăpadă de pe pârtii. Aşadar, se anunţă condiţii bune pentru schi şi practicarea altor sporturi de iarnă la cota 1650. Sunt, de asemenea, premise ca turiştii să beneficieze şi de serviciile de transport pe cablu. Este vorba de telescaunul de sub Vârful Păpuşa, care ar putea fi preluat tot de firma care l-a construit şi care l-a administrat şi anul trecut.
Cabanierii fac în continuare rezervări pentru Crăciun şi Anul Nou şi au pregătit programe speciale pentru sărbătorile respective. De asemenea, drumarii au pregătite patru utilaje de intervenţie şi o autoşenilată, care poate interveni aproape în orice zonă din Rânca, direct pe zăpadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS