17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgujienii merituoşi, premiați la Gala Recunoștinței Comunității

Târgujienii merituoşi, premiați la Gala Recunoștinței Comunității

Prima ediţie a Galei Recunoştinţei Comunităţii a avut loc în seara zilei de 1 Decembrie, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Târgujienii care s-au remarcat în diferite domenii de activitate în acest an au fost apreciaţi în cadrul evenimentului. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a oferit plachete şi înscrisuri de apreciere acelor persoane care, voluntar, au ajutat în vreun fel la îmbunătățirea mai multor aspecte ale vieții din Târgu Jiu. A fost vorba de persoane care au contribuit fie la salvarea vieții unor semeni, fie au ajutat la îmbunătățirea şi promovarea imaginii orașului lui Brâncuși sau au sprijinit material diverse instituții ori evenimente organizate în Târgu Jiu.

Cine a fost premiat

Pe lista celor care au urcat pe scena Teatrului din Târgu Jiu să îşi ridice distincţiile s-au aflat: Dumitru Pasăre, profesor la Liceul de Artă din Târgu Jiu, coordonatorul grupului de copii naiști „Muguri Zamfirieni“, care au concertat alături de Andre Rieu, şi Teodor Dădălău – artist fotograf, câștigător a numeroase premii internaționale, pasionat de promovarea tradițiilor gorjenești prin fotografie şi film. A fost premiat şi Tenis Club Elite Târgu Jiu, pentru organizarea în 2015 a trei turnee internaționale de tenis.
Premiat a fost şi Dorin Brozbă, pentru descoperirea la Arhivele Naționale de Film a unor înregistrări video excepționale legate de istoria municipiului, precum şi Ion Târlea, pentru realizarea paginii media Târgu Jiul de Odinioară, pagină prezentă în spațiul de socializare şi care are drept scop cunoașterea trecutului orașului, prin prezentarea a numeroase imagini completate de date din arhivă, unele dintre acestea datând de peste un secol.

Premii pentru organizatorii TransAlpina Bike Fest

Asociația Trix Land a fost premiată pentru promovarea ciclismului prin numeroase evenimente organizate în 2015, precum „Roata Tăcerii“ – Caravana promovării județului lui Brâncuși sau TransAlpina Bike Fest. De asemenea, Asociația Round Table Germany and Ladies Circles Germany a primit o diplomă pentru oferirea a peste 800 de pachete copiilor nevoiași din Târgu Jiu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Între premianţi s-a aflat şi Clinica Helfen Germany, pentru numeroasele donații de mobilier, corpuri de iluminat, scaune cu rotile şi alte consumabile necesare activității spitalelor din Târgu Jiu; medicul ortoped Bogdan Niculescu, pentru realizarea, în premieră la Târgu Jiu, a unor operații complexe la genunchi, șold și ligamente; echipa de medici Florin Mergea, Claudiu Soare şi Valentin Neagu, care au reușit să efectueze o operație ce până acum se făcea doar în marile centre universitare din țară. Este vorba de o operație complexă de pancreas, care a durat mai bine de șapte ore. O distincţie i-a fost oferită şi Eleonorei Sârbu, cetățean american de origine română, sponsor al Festivalului „Tudor Arghezi“. Proiectul Agenția de Carte a fost, de asemenea, premiat pentru promovarea evenimentelor culturale organizate în Târgu Jiu. Prin acest eveniment, Primăria Târgu Jiu dorește să încurajeze orice persoană fizică sau juridică să contribuie voluntar la dezvoltarea orașului. Nici unul dintre cei premiați nu este persoană publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS