20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând încep lucrările pe Aleea IV Șimnic?

Când încep lucrările pe Aleea IV Șimnic?

Groapa de la Lacul Tanchiștilor, o veșnică problemă (Foto: GdS)
Groapa de la Lacul Tanchiștilor, o veșnică problemă (Foto: GdS)

Aleea IV Șimnic din Craiova este o stradă pe care se circulă intens. Aceasta face legătura între bulevardul Dacia și giratoriul din Centura de Nord. În zona Lacului Tanchiștilor, de peste un an, în marginea drumului a apărut un crater. Groapa înaintează centimetru cu centimetru din cauza apei care se infiltrează pe sub covorul asfaltic și roade pământul de sub artera de circulație. Craiovenii care tranzitează zona s-au plâns în nenumărate rânduri de faptul că le este teamă când trec prin acest loc. Ei spun că asfaltul de sub roțile autoturismelor se poate prăbuși în orice moment.
„Trec în fiecare zi de câte două ori pe aici și m-am săturat să îmi fac rugăciunea înainte să traversez zona. Este clar că urmează să se surpe de tot, mai ales acum cu ploile și dacă vine și ninsoarea. Nu vreau să fie ucis cineva sau să rămână invalid pe viață din cauza unei amărâte de alunecări de teren“, a spus Valentina Ghimpău, într-un e-mail trimis pe adresa redacției GdS.
Această stare a fost relatată în repetate rânduri în GdS, iar autoritățile au promis că vor remedia situația. La începutul acestei luni, city-managerul Craiovei, Radu Preda, anunța finalizarea licitației pentru reabilitarea străzii.
„Este o problemă de mulți ani. În ultimii 10-15 ani, zona de acolo a prezentat în fiecare an rupturi în carosabil. Este o bucată din stăvilarul care oprește apa în Lacul Tanchiștilor. S-a cârpit de-a lungul timpului și același lucru l-am făcut și noi și acum doi ani, și anul trecut, la modul că am băgat niște mașini cu piatră acolo. Spre deosebire de alte dăți, ne-am luat și măsuri de prevedere și am avut un proiect, dar și o licitație deja finalizată. Avem un constructor care va reface întreaga stradă, de la Consul și până la Centură. Așteptăm de la societatea respectivă ca până la finele anului să toarne pereții de sprijin de așa manieră încât să putem trece iarna fără să apară incidente, iar surparea să fie consolidată și betonată“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.
În prezent, constructorul care a câștigat licitația pentru modernizarea a 11 străzi în care este inclusă și Aleea IV Șimnic, SC Domarcons SRL, a obținut, pe 25 noiembrie 2015, autorizația de construire, iar în termen de 12 luni trebuie să înceapă lucrările de execuţie autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS