11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj: La Școala Vela nu se respectă legile!

ISJ Dolj: La Școala Vela nu se respectă legile!

ISJ Dolj recunoaște că la Școala Vela se încalcă atât metodologia de constituire a Consiliului de Administrație, cât și metodologia de încadrare a personalului didactic pe posturile  care se vacantează pe parcursul anului școlar (FOTO: Arhiva GdS)
ISJ Dolj recunoaște că la Școala Vela se încalcă atât metodologia de constituire a Consiliului de Administrație, cât și metodologia de încadrare a personalului didactic pe posturile
care se vacantează pe parcursul anului școlar (FOTO: Arhiva GdS)

Conducerea Inspecto­ra­­tului Șco­lar Jude­țean Dolj a făcut ieri precizări cu privire la situația de la Școala Gimnazială „Ilie Murgulescu“ din comuna doljeană Vela, unde sunt foarte multe cadre didactice necalificate atât la învățământul preșcolar, cât și la gimnaziu.
Din 24 de cadre didactice salarizate la nivelul unității școlare, doar șase sunt profesori titulari. Aceștia însă sunt toți evaluați cu calificativul „Bine“, iar cei care sunt suplinitori nu au studii în specialitate sau au note de 3 la concursul național de titularizare au calificativul „Foarte Bine“. ISJ Dolj spune că, în urma ultimului control făcut, la Școala Vela s-a constatat că nu se respectă metodologia nici la încadrarea cu personal și nici în constituirea Consiliului de Administrație.
„Ca urmare a prezenței echipei de control a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în data 22 noiembrie, la Școala Gimnazială «Ilie Murgulescu» Vela s-au constatat o serie de inadvertențe în ceea ce privește respectarea metodologiei-cadru de organizare și funcționare a Consiliului de Administrație în unitățile de învățământ preuniversitar și a metodologiei de organizare și desfășurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Inspectoratul școlar a luat act de aceste neconcordanțe şi în perioada aceasta echipa constituită în acest sens va analiza situația și se vor lua măsurile care se impun“, se arată în comunicatul ISJ Dolj.

Orele scoase de ISJ Dolj, confiscate de directoare

Probleme nu sunt doar cu orele vacantate în cursul anului școlar, ci și cu orele care au fost scoase în ședința publică chiar de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Fostul director al școlii a primit patru ore de chimie în regim de plata cu ora, dar aceste ore au fost preluate de actuala directoare, care este însă profesor de biologie. Preluarea a fost făcută în Consiliul Profesoral din 18 septembrie, cu motivația că orele respective fac parte din normă. Conform metodologiei, directorul trebuie să aibă ore de predare în specialitate. În plus, decizia ISJ Dolj nu a fost anulată. Profesorul Nelu Iovan susține că nu este în conflict cu actuala conducere pentru șefia școlii, dar spune că a făcut mai multe demersuri pentru a intra în legalitate.
„Nu sunt în conflict cu actuala conducere pe șefia școlii. Eu am cerut să fiu schimbat din funcție, din motive medicale. Sunt acuzat mereu că eu fac reclamații. Nu este așa. Ceea ce doresc eu și pentru ce am fost la inspectorat a fost că am patru ore pe decizie de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, dar sunt trecute numai pe hârtie. Am făcut solicitare să mi se dea aceste ore și nu se dorește, motivându-se că iau prea mulți bani. Nu am nimic împotrivă dacă nu le primesc, dar să fiu scos de pe site-ul Ministerului Educației. Să se intre în legalitate“, a spus fostul director.
De altfel, cadrele didactice de la Școala Vela, care au reclamat încadrarea cu personal didactic, susțin că nu cer altceva decât respectarea legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS