Cherciu demisionează din PNL și din Consiliul Local Craiova

(Foto: GdS)


PNL Craiova a suferit ieri o pierdere majoră, după ce consilierul local Dan Cherciu (foto) a anunțat că și-a dat demisia din Consiliul Local și că va demisiona și din partid. Cherciu s-a declarat nemulțumit de modul în care a fost realizat sondajul intern din PNL în urma cărora s-a clasat pe ultimul loc din trei în cursa pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru primărie din 2016. Copreședintele PNL Dolj, Marian Jean Marinescu, s-a declarat foarte afectat de plecarea lui Cherciu și a spus că alții din filiala PNL ar fi trebuit să-și dea demisia.

Inevitabilul s-a produs ieri în ograda PNL Craiova. Dan Cherciu, cel mai critic consilier local la adresa activității actualei administrații a Craiovei, a anunțat în plenul ședinței de consiliu local că renunță la mandat începând cu 1 decembrie și că își va depune demisia și din PNL. „Am luat decizia de a demisiona din PNL și din CLM (Consiliul Local Municipal – n.r.), dar, atenție, din CLM cu data de 1 decembrie, deci încă sunt aici“, a spus el.

Prezent la ședință, primarul Olguța Vasilescu, ținta numeroaselor critici ale consilierului, a declarat că fără el consiliul va fi mai liniștit. „Îmi pare rău că părăsiți CLM, pentru că fără dumneavoastră situația va fi ceva mai calmă în acest consiliu și noi o să vă ducem dorul în consiliul local municipal. Să știți că o să vă regretăm – și chiar nu glumesc – pentru că multe dintre lucrurile pe care ni le-ați sesizat aici s-au dovedit utile pentru mandatul pe care l-am primit de la alegători“, a afirmat primarul. După ce și-a anunțat demisia din consiliu, Cherciu s-a ridicat din fotoliul de consilier și i-a înmânat hârtia secretarului primăriei.

Întrebat care este motivul demisiei, Cherciu a precizat, ulterior, că de vină este modul în care a fost realizat sondajul intern al partidului care trebuia să stabilească persoana care va candida la primărie la alegerile din 2016 și rezultatul acestuia. PNL a luat în calcul trei candidați: Pavel Badea, Eugen Călinoiu și Dan Cherciu. Aceasta a fost și ordinea de pe podium, Pavel Badea fiind propunerea PNL pentru a se lupta în 2016 cu actualul primar Olguța Vasilescu. „Mi s-a părut suspect că am cerut să văd cum s-a desfășurat cercetarea și am fost refuzat. Am primit doar rezultatele. Colegii de la PNL încă nu au aflat decizia mea de a demisiona, probabil că acum o să îi anunț, pentru că la primărie am făcut public în premieră că demisionez“, a mai declarat Cherciu.

Întrebările fără răspuns ale lui Cherciu

Acesta preciza acum câteva zile, într-o postare pe pagina sa de facebook că nu-și explică rezultatele sondajului. „În acest clasament m-am plasat ultimul, cu o cotă de încredere a craiovenilor mai mică cu aproape 43% față de cea a colegului meu, Eugen Călinoiu, respectiv sub jumătate din cea a colegului Pavel Badea. (…) Mă îndoiesc de profesionalismul culegerii și prelucrării rezultatelor. Se spune, pe drept cuvânt, în studiile electorale, că votul sau intenția de vot nu pot depăși cota de încredere. Or aici apare un prim paradox: cota mea de încredere, dacă este să îi aplic corecția negativă a erorii tolerate de +/-3%, ar însemna că sunt singurul dintre toți cei 15 sondați care a fost votat efectiv pe jumătate din Craiova în 2012 de un procent mai MARE de alegători decât cel al cărora le inspir încredere acum (?). Candidatura mea la Senat de atunci s-a petrecut în perioada de vârf a USL, când tot sondaje profesioniste din acea vreme au spus că mulți m-ar vota, dar nu o fac pentru că am candidat sub sigla ARD. Ce s-a petrecut de atunci, încât am pierdut consistent din încrederea pe care mi-au arătat-o craiovenii la acel moment prin vot?“, se întreba Cherciu.

Ieri, după anunțul privind demisia, acesta a postat tot pe pagina de facebook un mesaj în care dă de înțeles că nu a mai fost dorit în PNL. „Într-un cuplu nu este suficient ca doar unul dintre cei doi parteneri să-și dorească să meargă împreună mai departe pentru că, într-o astfel de situație, se ajunge inevitabil la despărțire. Într-un divorț civilizat nu se spune cine a fost cel infidel, cine i-a aruncat celuilalt boarfele pe fereastră sau cine a dat prima palmă, ci se spune simplu, dar cuprinzător, că motivul este „nepotrivirea de caracter“.


Așa și eu, am ales astăzi să mă despart în mod civilizat de partidul cu care m-am însoțit atât amar de vreme. Motivul: nepotrivirea de caracter. :))

În privința partajului, singurul nostru bun dobândit în comun este funcția de consilier local, pe care am decis să i-o las lui, partidului. Adică, demisionez și din această funcție.

Despre viitor, numai de bine. Vorba lui Julio, „La vida sigue igual“ (Viața continuă la fel – n.r.) – sper să nu îmi fure linkul Poptamas sau Codrin, că e pe gustul lor :)))“.

Marian Jean Marinescu: Alții ar trebui să plece din PNL

Demisia lui Cherciu l-a afectat pe copreședintele PNL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Cherciu și Marinescu provin din același partid, fostul PDL. „Îmi pare rău, este o pierdere pentru noi. Este singurul consilier care s-a bătut cu actuala administrație locală. Îmi pare nespus de rău, dar, din păcate, este o decizie personală. Din păcate, alții din filiala PNL ar trebui să plece, nu Dan Cherciu“, a declarat Marinescu pentru GdS, fără să menționeze vreun nume. Celălalt copreședinte al PNL Dolj, Mihai Voicu, nu a putut fi contactat. La telefon a răspuns însă Pavel Badea, câștigător în fața lui Cherciu. „Este o pierdere. Valoarea unui partid stă în diversiatea de idei. Este păcat că a plecat, era o voce respectată în partid“, a spus el. Badea a schimbat tonul când a fost întrebat cum comentează acuzațiile lui Cherciu legate de realizarea sondajului. „Trebuia să accepte rezultatele sondajului, pentru că acest sondaj nu l-am făcut nici eu, nici Dan Cherciu, nici Eugen Călinoiu. Supărarea lui este neîndreptățită. Este un om echilibrat, dar consider că demisia este o decizie pripită“, a spus Badea.Comenteaza acum

Alte stiri

7 iulie 2018

Scandal într-un local din Târgu Jiu

Un bărbat de 39 de ani, din Târgu Jiu a ajuns, în această dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiu, după ce a fost agresat într-un local de patru indivizi. Potrivit IPJ Gorj, doi dintre agresori au fost identificaţi
5 iulie 2018

Scandal soldat cu victime în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată, în această dimineaţă, prin 112, de reprezentantul unei unităţi de pază că într-un local din zona centrală a municipiului, este un scandal în desfăşurare şi se deranjează liniştea publică. În ...

Sumarul ediției de vineri, 27 noiembrie 2015

Actualitate

» 20 de ani de la înființarea primei secții universitare de actorie din Oltenia – Promoția de actori 1999, la ceas aniversar
» Cartea de weekend: „Oameni care nu contează“ de Răsvan Popescu – Editura Paralela 45
» Viaţa unui muzician oltean, în limba lui Beethoven
» Picanterii din presa de altădată
» Rotary Construcții: Mihai Leonard Rotaru nu are nici o implicare în Dosarul retrocedărilor ANRP
» Atentate la Paris: A fost inculpată cea de-a şasea persoană la Bruxelles pentru “atentate teroriste”
» Guvernul României organizează Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria
» Craterul de pe Aleea 4 Şimnic
» O rază de speranţă după ce focul le-a distrus casa
» Fumatul, un pericol mai mare decat credem
» Premiile RINNO la Craiova
» Pe cont propriu
» Străzi de coşmar
» Trafic infernal în centrul Craiovei
» Încă două persoane au fost reținute în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris
» Artificiile folosite la concertul Goodbye to Gravity din Colectiv, interzise în spaţii închise
» Iohannis a promulgat legea privind declararea Zilei Brâncuși ca sărbătoare națională
» DNA: Şeful biroului Brigadei Poliției Rutiere, sub control judiciar pentru trafic de influență
» Directorul ANM: Ar putea fi emis Cod portocaliu de precipitaţii pentru sudul ţării, în această noapte

Local

» Conacul care adăpostește poveștile bătrânilor singuri
» Comuna Fălcoiu se modernizează, tradiția usturoiului piere

Dolj

» Trafic de coşmar în centrul Craiovei
» Întreruperi energie electrică de miercuri
» Două investiții din Malu Mare, pe loc repaus
» Vaccinul antirabic lipsește, antitetanosul e greu de găsit
» Meciul orgoliilor la Malu Mare: Primarul Dicu pasează vina la consilieri și la juristul Prefecturii
» Când încep lucrările pe Aleea IV Șimnic?
» Se opreşte apa în cartierele Brestei şi Calea București
» Craiova: Pieton accidentat de un șofer neatent
» Craiova: Circulaţia rutieră este închisă pe 1 decembrie în zona centrală a municipiului
» Poliţiştii doljeni sărbătoresc Ziua Naţională a României
» Pietonii, în atenția polițiștilor rutieri craioveni
» Craiova: Prins băut la volan şi cu maşina neînmatriculară, după un accident pe strada Caracal
» Se opreşte apa în cartierele Brestei şi Calea București

Gorj

» CJ Gorj pregăteşte un ansamblu complex de manifestări la 140 de ani de la naşterea lui Brâncuşi
» Gorj: Poliţiştii locali, la datorie de 1 Decembrie

Mehedinţi

» Regele Mihai I, cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin
» Mehedinţi: Aproape 4.500 de şomeri au fost încadraţi în muncă de la începutul anului

Sport

» Goluri multe la Memorialul „Liviu Răducan“
» CSU continuă goana după puncte
» Luptătorii de la Power Gym s-au remarcat la Sibiu
» Doar baschetbaliștii joacă în deplasare
» Bute, gata să recâștige titlul mondial IBF
» Scarlat și Petre au rezolvat victoria „satelitului“ (galerie foto)
» Doljul întâlnește Caraș-Severinul la U14 și U15
» Fotbal – Pandurii, victorie la pas cu Concordia Chiajna

Magazin

» Chinezii deschid cea mai mare fabrică de clonare din lume
» Bancul zilei
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – 007: Coordonata Skyfall

Top