11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCele mai bune firme doljene, premiate de CCIO

Cele mai bune firme doljene, premiate de CCIO

Camera de Comerţ și Industrie „Oltenia“ (CCIO) a premiat ieri firmele cu rezultate foarte bune obţinute în 2014 în cadrul Topului Firmelor. Ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, evenimentul a fost găzduit, ca şi anul trecut, de Centrul Multifuncţional Craiova. După cum au afirmat organizatorii, principalele criterii de care s-a ţinut cont în realizarea clasamentului pe secţiuni au fost lipsa datoriilor la bugetul de stat, cifra de afaceri, profitul şi numărul de angajaţi. Dintre cele 17.714 firme care au depus bilanţul contabil pe anul trecut, doar 3.793 au obţinut profit şi au putut fi luate în calcul pentru clasamentele realizate. Dintre acestea, 1.598 de firme s-au clasat pe locurile 1-10, 813 – pe primele trei locuri şi 359 – pe primul loc. Aceste premii au fost oferite pe mai multe secţiuni, dintre care amintim cercetare, dezvoltare şi Hi-tech, industrie, agricultură, silvicultură şi pescuit, construcţii şi servicii. De asemenea, au fost acordate trofee pentru firmele care de mai mulţi ani se află pe primele locuri în clasamentele acestui eveniment. Distincţii au fost înmânate şi unor companii care se află de mulţi ani în fruntea clasamentelor pe judeţ. Patru firme au primit Trofeul de Excelenţă pentru ca sunt în top de 17 ediții, două de 12 ediții şi alte opt de zece ediţii. Ca o noutate, anul acesta a avut loc şi expoziţia intitulată „Fabricat în Oltenia“, care şi-a propus să promoveze firmele producătoare din zona noastră. În acest mod, organizatorii doresc să dezvolte conceptul de brand local ca o locomotivă de dezvoltare a eco­­nomiei Craiovei şi Olteniei.
„Evenimentul de anul acesta se desfăşoară într-un moment special pentru sistemul cameral din România, pentru că se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Camerelor de Comerţ din întreaga ţară. Expoziţia «Fabricat în Oltenia» pe care am organizat-o în premieră anul acesta şi la care participă peste 40 de firme este doar un început. Dorim ca anul viitor ea să se transforme într-o expoziţie de tipul «Conceput în Oltenia», pentru că multe firme nu doar produc aici, dar îşi şi concep produsele aici“, a declarat Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie „Oltenia“.
Prezent la eveniment, viceprimarul Craiovei, Dan Daşoveanu, le-a mulţumit oamenilor de afaceri aflaţi în sală. „Fără dumneavoastră, noi, autorităţile, nu am exista, pentru că firmele pe care le conduceţi sunt cele care produc bugetul oraşului. Şi pentru asta vă mulţumesc. Dar adevăratul mod în care o autoritate poate mulţumi este să demonstreze că ştie să cheltuiască eficient acest buget“, a adăugat edilul.
Mulţi dintre oamenii de afaceri premiaţi au vorbit despre dificultăţile pe care le întâmpină în fiecare an în activitatea lor şi au declarat că ar fi nevoie de mai mult sprijin din partea autorităţilor. Un exemplu l-au adus cei din zona cercetării și dezvoltării, care au ridicat problema subfinanţării cercetării româneşti. Conform datelor oferite de aceştia, în prezent, în România statul finanţează cercetarea cu 0,17% din PIB, faţă de 1%, cât era acum şapte ani, şi faţă de 3% cât ar trebui să fie în 2020, conform recomandărilor UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS