6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘapte zile de sărbătoare la Caracal

Șapte zile de sărbătoare la Caracal

TLE_0190

Locuitorii din Caracal sărbătoresc, în perioada 17 – 24 noiembrie, Zilele Orașului și 477 de ani de la prima atestare documentară.
Primarul Ca­racalului, Eduard Claudiu Cio­că­­zanu, a precizat: „Am decis ca, în acest an, de Zilele Ora­șului, teatrul să fie în centrul atenţiei, iar manifestările să fie dedicate în special copiilor. Zilnic au fost programate și competiții sportive de cros, fotbal, șah, tenis de masă, pe categorii de vârstă, la care participă elevii din unitățile de învățământ din Caracal. Avem un teatru cu care ne mândrim pe scena căruia au urcat nume mari ale teatrului românesc“.
Ca în fiecare an, manifestările au debutat la Muzeul Romanațiului, iar la Teatrul Național „Ștefan Iordache“ a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Comedie la care au fost prezente trupe de teatru de la Caracal, Lugoj, București, Brașov. Teatrul Municipiului Caracal, Compania IO Studio Craiova, Teatrul „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea, Teatrul Mediaș, Teatrul „Traian Grozăvescu“ Lugoj, Victoria Art București și Teatrul de Păpuși „Albinuțele“ Brașov au oferit spectacole pentru copii.
Sâmbătă, 21 noiembrie, manifestările dedicate Zilelor Municipiului Caracal încep la ora 11.00 cu spectacolul „Visul unei nopți de vară“, pus în scenă de Victoria Art București. La ora 13.00, este programată conferința „Start – o viață de calitate în siguranță“, de la ora 17.00, spectacolul de teatru „În căutarea sensului pierdut“, pus în scenă de Teatrul „Redoutte“ Brașov, iar de la ora 19.00 spectacolul „Casa Bernardei Alba“ – Victoria Art București. Duminică, de la ora 11.00, copiii sunt așteptați la spectacolul „Zâna lacului“, pus în scenă de Teatrul de Păpuși „Albinuța“ Brașov, iar de la ora 17.00, Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu“ prezintă caracalenilor spectacolul „Mobilă și durere“. De la ora 19.00, va începe Gala Festivalului de Comedie. Pe 23 noiembrie, de la ora 11.00, manifestările se mută la Muzeul Romanațiului, dar și la cea mai veche școală din Caracal, Școala nr. 1, înființată în 1825. Marți, 24 noiembrie, de la ora 18.00, Teatrul Național găzduiește un concert susținut de orchestra de cameră a Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova.
Zilele Oraşului sunt organizate de Primăria Caracal, Consiliul Local în colaborare cu Centrul Cultural Municipal Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS