13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAni grei de închisoare pentru poliţiştii Papuzu şi Militaru

Ani grei de închisoare pentru poliţiştii Papuzu şi Militaru

Poliţiştii gorjeni Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru au fost condamnaţi ieri de Curtea de Apel Timişoara la 13, respectiv 14 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de omor. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru că l-au bătut, în sediul Poliţiei Stoina, pe un bărbat suspectat de furt. Procurorii au stabilit că bătaia primită de cetăţeanul respectiv i-a cauzat acestuia moartea. Decizia Curţii de Apel Timișoara este definitivă, iar cei doi oameni ai legii au fost încarcerați și vor merge la închisoare. În fapt, instanţa din Timişoara a menţinut sentinţa pronunţată de prima instanţă de judecată, adică Tribunalul Caraş-Severin, cu o excepţie, care a vizat infracţiunea de cercetare abuzivă. Atât Bogdan Papuzu, cât şi Cosmin Militaru au fost achitaţi pentru infracţiunea de cercetare abuzivă, însă vor executa 13, respectiv 14 ani de închisoare, în regim de detenţie.

L-au bătut până a murit

Poliţiştii au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, arestare nelegală şi cercetare abuzivă. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că în anul 2008 cei doi l-au bătut chiar în sediul Postului de Poliţie din Stoina pe localnicul Nicolae Druţu, suspectat de comiterea unui furt.
„În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D. N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia, context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a reuşit să îi ţină în arest preventiv pe poliţişti timp de o jumătate de an.
Procesul a fost strămutat de la Târgu Jiu la Caraş-Severin, iar în urma apelului a ajuns la Curtea de Apel Timişoara. Agenţii de poliţie au rămas activi, fiind încadraţi ca subofiţeri la Poliţia Rurală Târgu Jiu, însă la dispoziţia conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS