10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn imobil de milioane de euro se degradează sub nasul autorităţilor

Un imobil de milioane de euro se degradează sub nasul autorităţilor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu
Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu continuă să se degradeze, deşi este cel mai important imobil care găzduieşte majoritatea evenimentelor organizate de instituţiile publice. Imobilul se află în centrul municipiului Târgu Jiu şi valorează mai multe milioane de euro. De mai mulţi ani, dreptul de administrare al clădirii este disputat în instanţele de judecată de către sindicate care au deţinut-o la un moment dat, şi o fundaţie care poartă numele Casa de Cultură a Sindicatelor. De-a lungul anilor, instituţia a acumulat datorii mari la bugetul local şi la alţi creditori, iar problema datoriilor şi a dreptului de administrare asupra clădirii şi bunurilor s-a mutat în instanţă. Autorităţile locale şi cele judeţene au încercat la un moment dat să preia clădirea şi chiar au fost aprobate hotărâri în acest sens în consiliul local şi consiliul judeţean, însă nimic nu s-a concretizat.

Cu mâinile legate

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că, în acest moment, autoritățile locale nu pot face nimic în ceea ce privește reabilitatea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, întrucât legea nu permite acest lucru. Imobilul nu se află în administrarea primăriei, deşi au fost făcute demersuri în acest sens. Potrivit lui Cârciumaru, la nivel național se discută ca aceste locații să treacă din nou în patrimoniul sindicatelor.
„Nu aparţine de primărie sau de consiliul judeţean. Noi am tot făcut demersuri şi am insistat şi la domnul Ponta în calitate de premier. S-au izbit de legislaţie. Din câte cunosc eu, din informaţiile pe care le am, la nivel naţional se intenţionează să se elaboreze o lege prin care sindicatele să preia din nou toate casele de cultură care le-au aparţinut. Noi ne-am bucura dacă am primi un asemenea locaş, o asemenea casă, pentru că este nevoie de investiţii. Este o imagine a oraşului şi ne pare rău că nu putem face nimic“, a declarat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.
Din păcate, bunurile continuă să se degradeze, iar sala principală rămâne neîncălzită, chiar şi în timpul spectacolelor. Sala respectivă este cea mai mare din judeţ, având o capacitate de peste 800 de locuri, însă nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1990.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS