16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSăptămâna Letoniei la Filarmonica „Oltenia“

Săptămâna Letoniei la Filarmonica „Oltenia“

Letonia este a cincea ţară invitată să participe în cadrul Stagiunii Europa, proiect de promovare a patrimoniului muzical european. În această săptămână, când letonii serbează Ziua Independenţei (18 noiembrie 1918), artiştii vin vineri, 20 noiembrie, de la ora 19.00, cu un mesaj menit să-i poarte pe iubitorii muzicii din capitala Olteniei pe undele sonore ale „Valsului melancolic“ de Emils Darzins. De asemenea, muzicienii letoni și craioveni aduc mai aproape „Lumina îndepărtată“ din lucrarea omonimă, semnată de compozitorul Peteris Vasks, solistă fiind Kristine Balanas (vioară).
Una dintre cele mai cântate simfonii beethoveniene, Simfonia a VII-a, va încheia concertul de vineri seară, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ dirijată de carismaticul muzician Gints Glinka.
În preambulul întâlnirii de vineri, dirijorul Gints Glinka şi violonista Kristine Balanas le propun craiovenilor, joi, 19 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Filip Lazăr“ a instituției de cultură o discuție despre muzică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS