14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu dus la poliție banii găsiți pe străzi

Au dus la poliție banii găsiți pe străzi

Polițiștii se la Secția 1 au înapoiat portofelul celui care l-a pierdut (foto: IPJ Dolj)
Polițiștii se la Secția 1 au înapoiat portofelul celui care l-a pierdut (foto: IPJ Dolj)

În ultima săptămână, două persoane din Craiova și un turist sloven au găsit pe străzile din municipiu un portofel, o geantă și un telefon mobil și au anunțat poliția, astfel că persoanele care le-au pierdut le-au și recuperat.
Astfel, duminică, în jurul orei 15.30, polițiștii de la Secția 5 au fost anunțați de Gela Mirea, de 57 de ani, din Craiova, că a găsit o geantă pe o bancă dintr-o stație de autobuz de de strada George Enescu. Geanta în care se aflau documente personale şi suma de 765 de lei a fost predată polițiștilor, care au identificat persoana care o uitase pe bancă. Este vorba de o craioveancă de 36 de ani, care a explicat că a pus geanta pe bancă în timp ce aștepta autobuzul și a uitat-o acolo.
Cu câteva zile în urmă, pe 12 noiembrie, un tânăr de 29 de ani, din Slovenia, a găsit pe strada Madona Dudu un portofel în care erau mai multe documente, carduri, dar şi suma de 700 de lei. Slovenul s-a dus la Secţia 1 şi le-a explicat poliţiştilor unde a găsit portofelul, dar şi că vrea să îl înapoieze proprietarului. În baza documentelor, poliţiştii au aflat că portofelul îi aparține lui Daniel Popa, de 36 de ani, din comuna doljeană Mârşani, care a fost chemat la sediul Secţiei 1, unde i-a fost restituite portofelul pierdut.
De asemenea, o craioveancă de 48 de ani, angajată la SC Salubritate Craiova, a găsit în timp ce mătura trotuarul de pe Calea Bucureşti, un Iphone 5S și l-a predat primului echipaj de poliţişti cu care s-a întâlnit. Poliţiştii de la Secţia 3 au stabilit că persoana care a pierdut telefonul este o studentă de 24 de ani, din Craiova, care şi-a recuperat telefonul mobil.
Polițiștii doljeni au ținut să mulțumească femeii de 57 de ani pentru gestul său și au amintit și celelalte două cazuri în care tânărul sloven și craioveanca de 48 de ani au hotărât să înapoieze bunurile găsite.
„Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj transmite felicitări craiovencei pentru gestul său. Este al treilea caz în doar câteva zile în care bunuri de valoare pierdute pe străzile Craiovei sunt găsite și predate polițiștilor pentru a fi restituite celor care le-au pierdut“, au precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS