15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnchisoare cu suspendare pentru membrii unei reţele de trafic de droguri

Închisoare cu suspendare pentru membrii unei reţele de trafic de droguri

Membrii unei grupări care se ocupa cu traficul de canabis au fost condamnaţi de Tribunalul Gorj la închisoare cu suspendare.
Aceștia au făcut parte dintr-o reţea care se ocupa cu procurarea de droguri şi vânzarea acestora în diferite localităţi din ţară. Inculpaţii au primit între doi şi trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Tinerii condamnaţi pot contesta hotărârea Tribunalului Gorj. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj. În perioada 2013 – 2014, Constantin-Puiu Gonciulea, Va­len­tin-Adrian Nicolae şi Remus-Vasile Predescu ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri din categoria canabis.
Conform anchetatorilor, tinerii au deţinut diferite cantităţi de canabis pe care le-au procurat din surse de încredere şi le-au pus în vânzare, livrat şi distribuit, în diferite moduri, către alţi traficanţi sau consumatori de astfel de substanţe. De asemenea, Ionuţ-Eugen Tănăsoiu, George-Viorel Lungu şi Petre-Daniel Sperlea au fost trimişi în judecată pentru că i-au ajutat şi sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracţionale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea şi distribuirea drogurilor prin acţiuni conspirate şi prin implicarea altor persoane. Drogurile ar fi fost aduse din Italia sau procurate din Timişoara de la persoane de încredere şi depozitate în Mehedinţi. De aici erau scoase la vânzare în cantităţi mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS