14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii și profesorii de top din Dolj, premiați

Elevii și profesorii de top din Dolj, premiați

Izabela Tiberiade și Teodora Șerbana, doi dintre cei șapte elevi care au obținut distincții la olimpiadele internaționale în 2015
Izabela Tiberiade și Teodora Șerbana, doi dintre cei șapte elevi care au obținut distincții la olimpiadele internaționale în 2015

Festivitatea de premiere a elevilor cu distincții la olimpiadele și concursurile internaționale derulate în cursul anului 2015 va avea loc luni, la Guvernul României. Sunt premiați elevi și profesori din 99 de școli. Pe primul loc ca număr de premii se află și în acest an Colegiul Național „Frații Buzești“ cu olimpicii Mircea Dan Mirea, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Biologie, argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică, Denis Mită – medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, Alexandra Udriștoiu – bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, Teodora Maria Șerbana – bronz la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene. De pregătirea acestor elevi s-au ocupat profesorii Magdalena Roxana Dincă, Genelia Petrescu, Marinela Dochia și Marius Nicoli. Un premiu internațional a fost obținut și la Colegiul Național „Carol I“, de Izabela Tiberiade care are mențiune la Olimpiada Internațională de limbă și creație literară romani, fiind pregătită de profesorii Mihai Radu și Valentina Cojocaru.
În acest an sunt premiați și doi olimpici internaționali de la școli din județ. Ionuț Sebastian de la Liceul Agricol „Ștefan Milcu“ Calafat și de Nicoleta Izabela Dincă, de la Liceul Teoretic Amărăștii de Jos, au obținut premiul III la Olimpiada Internațională a Elenismului, fiind îndrumați de profesorul Xantila Giuvanudius.
Potrivit ordinului de ministru privind acordarea premiilor, pentru olimpiadele internaționale pe discipline pentru medalia de aur și cel mai mare punctaj se acordă suma de 12.545 de lei, pentru premiul I se acordă 9.720 de lei, premiul II – 8.330 de lei, premiul III – 5.950 de lei, mențiune 4.065 de lei. De asemenea, pentru balcaniade, olimpiadele de lingvistică, olimpiada internațională a elenismului, olimpiada internațională de științe a Uniunii Europene pentru premiul I se acordă 4.440 de lei, pentru premiul II – 3.785 de lei, premiul III – 2.945 de lei, iar pentru mențiune – 2.550 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS