21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova, alături de victimele din Capitală

Craiova, alături de victimele din Capitală

La două săptămâni de la incendiul din Colectiv, în urma căruia încă numărăm, înfriguraţi, în fiecare zi, alţi şi alţi tineri arşi care pierd lupta cu viaţa, artiștii craioveni și-au dat mâna și au organizat, joi, 12 noiembrie, un spectacol caritabil.

În sala Teatrului de Tineret și Copii „Colibri“ din Craiova se simțea emoția, dar și hotărârea celor care au fost prezenți la spectacolul caritabil de a arăta că lor le pasă, că pot să fie solidari, că sunt oameni. Câțiva artiști craioveni și-au dat mâna și le-au lansat această invitație semenilor lor. Numele lor ascunse sub titulatura formațiilor în care activează sunt Casual Band, Paul Negoiță, Gabriela Dolanska, The Weels, In the Groove, 7Fix, Alive Band&Reyna Vox, Old School.
„Numărul victimelor din Colectiv care pierd lupta cu viața crește de la o zi la alta. Este un motiv mai mult decât suficient să punem ban pe ban și să îi ajutăm“, a precizat Bogdan Uță, inițiatorul și organizatorul acestui eveniment.
Toți cei care au fost prezenți în sală au simțit nevoia de a face un gest mic, care pentru cei aflați astăzi pe patul de spital poate conta enorm. „Sunt toboșar într-o formație. Am simțit nevoia să vin să fac acest gest. Îl fac din tot sufletul pentru că acei oameni au nevoie de ajutorul nostru“, a fost declarația unuia dintre spectatori.
După un moment de reculegere ținut în amintirea celor care au părăsit mult prea devreme această lume, muzica s-a făcut auzită și a sensibilizat sufletele. În timpul spectacolului, a circulat și o urnă mobilă în care s-au putut face donații. De asemenea, din când în când, muzica s-a oprit pentru a face loc gesturilor umane, mici, dar atât de importante. Au fost scoase la licitație un tablou semnat de artistul plastic craiovean Roberta Ionescu, câteva coliere realizate de artistul hand-made Marina Andrei, un tricou cu numărul 11, purtând numele lui Sorin Cârțu, dar și o minge cu autograful fostului mare fotbalist al „Craiovei Maxima“.
Muzica, arta au fost punte între sufletele oamenilor. Artiștii craioveni au demonstrat că dincolo de orice suntem oameni, sensibili la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Și cum altfel se putea încheia o astfel de seară decât pe acordurile melodiei celor de la Goodbye To Gravity, „The Day We Die“: „Nu suntem numere, suntem liberi, suntem așa de vii/Pentru că ziua când vom renunța/Va fi ziua în care murim“.
Oamenii au știut să fie solidari, dacă ținem cont de faptul că joi seară s-au strâns 10.312 lei. Suma a fost direcționată către Crucea Roșie Română. „A fost o seară plină de emoție, în care am demonstrat toți cei prezenți că NE PASĂ! Mulțumim, oameni buni!“, a fost comentariul postat de pagina sa de facebook de artistul craiovean Bogdan Uță.

Gesturile de solidaritate continuă 

Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Craiova organizează sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 20.00, un concert în memoria victimelor tragicului accident din clubul bucureștean Colectiv.
În cadrul evenimentului vor concerta formațiile Floarea-Soarelui, Old School, Adastia și Avatar.
Intrarea este liberă, iar accesul publicului în sală se face începând cu ora 19.30.
Evenimentul organizat în sala mare a Casei de Cultură a Studenților are un dublu scop. În primul rând, CCS Craiova, o instituție care de-a lungul timpului a susținut mișcarea rock, dorește să aducă un omagiu tinerilor care au suferit în urma incendiului din clubul bucureștean Colectiv. În al doilea rând, concertul se va încheia cu un exercițiu de evacuare în caz de incendiu, astfel încât publicul CCS Craiova să fie pregătit și pentru un astfel de scenariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS