21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcoala Specială „Sf. Mina“ - 64 de ani de existenţă

Şcoala Specială „Sf. Mina“ – 64 de ani de existenţă

Şcoala Specială „Sfântul Mina“ a sărbătorit ieri 64 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de manifestări dedicate atât profesorilor itineranţi, cât şi elevilor cu nevoi speciale. 120 de profesori din Oltenia, dar şi din alte oraşe ale ţării au participat la cercul pedagogic al profesorilor itineranţi şi de sprijin.
„Ne bucurăm să avem alături de noi profesori de sprijin atât din judeţele Olteniei, cât şi din Târgovişte. Am discutat încă o dată despre problemele legislative ale sistemului de învăţământ special. În Dolj, avem 18 profesori de sprijin la Şcoala Specială «Sf. Mina» şi trei la Şcoala Specială «Sf. Vasile», în timp ce în Mehedinţi sunt 80 de profesori itineranţi. Tot astăzi (ieri – n.r.), de ziua şcolii, am organizat şi simpozionul naţional «Incluziunea elevului cu cerinţe educative speciale». Apoi, cancelaria se va transforma în sală de spectacole, elevii şcolii noastre vor putea viziona un film educativ, dar şi un film de desene animate, apoi vor primi o surpriză dulce şi vor avea prilejul să danseze, organizăm pentru ei o seară dansantă“, a menţionat Carmen Eugenia Pascu, directorul Şcolii Speciale „Sf. Mina“.
Tot ieri, la Şcoala „Sf. Mina“ a fost lansat proiectul „Vestitorii Crăciunului“. Elevii unităţii de învăţământ au primit din partea unei asociaţii nonguvernamentale materiale necesare realizării unor ornamente pentru sărbătorile de iarnă. „În fiecare sâmbătă, alături de copiii noştri speciali de la Şcoala «Sf. Mina» sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să se implice, profesori din învăţământul special, dar şi elevi şi profesori din învăţământul de masă care să-i ajute să realizeze ornamente pentru sărbătorile ce se apropie. Ne-am gândit ca înaintea Crăciunului să comercializăm aceste ornamente, iar cu banii strânşi, elevii şcolii noastre să-şi cumpere ce doresc. Ultima dată şi-au cumpărat aparate de fotografiat pentru proiectul în care sunt implicaţi, acum vor să îşi cumpere televizoare noi“, a adăugat managerul şcolii.
La Şcoala Specială „Sf. Mina“ sunt înscrişi 154 de copii, dintre care 16 sunt şcolarizaţi la domiciliu.
Căminul-şcoală nr. 8 a luat fiinţă în anul 1951 sub denumirea de Casa de copii infirmi „7 Noiembrie“. Instrucţia şcolară s-a făcut în cadrul şcolii elementare din cartier până în 1954, când a luat fiinţă şcoala de şapte ani în incinta unităţii, unde funcţionează şi în prezent. Din anul 1954 până în 1977, şcoala a aparţinut Ministerului Sănătăţii, iar din 1977 până în 1991, Ministerului Muncii, între anii 1991- 1993 căminul a aparţinut Secretariatului de Stat pentru Handicapaţi, iar din 1993, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, denumirea actuală datând din 1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS