14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Sfârșit“, un nou spectacol pe scena Naționalului

„Sfârșit“, un nou spectacol pe scena Naționalului

„Sfârșit“, primul proiect câştigător la cea de-a V-a ediţie a Concursului de Proiecte Regizoral-Scenografice pentru tinerii regizori şi scenografi români (Foto: TNCMS)
„Sfârșit“, primul proiect câştigător la cea de-a V-a ediţie a Concursului de Proiecte Regizoral-Scenografice pentru tinerii regizori şi scenografi români (Foto: TNCMS)

Teatrul Național „Marin Sorescu“ vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru, sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 18.00, cu o primă producție a stagiunii 2015-2016, spectacolul „Sfârșit“.
Reprezentația este primul din cele două proiecte regizoral-scenografice de dramaturgie contemporană românească, declarate câştigătoare la cea de-a V-a ediţie a Concursului de Proiecte Regizoral-Scenografice pentru tinerii regizori şi scenografi români, organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.
„Sfârșit“ este o dramatizare după proza lui Florin Lăzărescu, semnată de Oana Hodade. Distribuția spectacolului aduce în atenția publicului actori tineri ai Naționalului craiovean: George Albert Costea, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Marian Politic, Cosmin Rădescu.
Regizorul spectacolului este Leta Popescu, preocupată de dramatizarea literaturii contemporane românești pentru scenă, dar și implicată în proiecte interdisciplinare cu teme sociale și de responsabilizare civică.
Odată cu această premieră îşi face debutul scenografa Gloria Gagu, proaspăt absolventă a Facultăţii de Arhitectură la Cluj-Napoca.
„«Sfârșit» este o poveste despre încercarea de a recrea legături, de a găsi ceva, orice, de care să te agăți în momentele de singurătate, de fragilitate. Mă întreb ce îi (mai) leagă pe oamenii care au pus – împreună – «sfârșit» copilăriei, prin descoperirea minciunii, a sexualității, a fricii, a răzbunării. (…) Patru prieteni din copilărie se întâlnesc – din întâmplare – după înmormântarea celui de-al cincilea. Îi mai leagă ceva pe aceștia, în afară de trecut? Nu știm. Au trăit împreună cea mai frumoasă perioadă a vieților lor, iar acum se trezesc din nou împreună, într-un context straniu. Se mai poate schimba ceva după o întâlnire importantă? Poate amintirea să-i unească? Vom vedea…“, notează într-un comunicat de presă regizorul Leta Popescu.
Duminică, 15 noiembrie, de la ora 18.00, se va juca al doilea spectacol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS