16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArest prelungit pentru membrii unei reţele de trafic de stupefiante

Arest prelungit pentru membrii unei reţele de trafic de stupefiante

Magistraţii gorjeni au dispus menţinerea arestului preventiv pentru patru dintre membrii unei reţele de stupefiante. Gruparea de trafic de droguri acţiona în Gorj şi alte trei judeţe, respectiv Olt, Vâlcea şi Sibiu, şi a fost anihilată în urma unei acţiuni care a avut loc la jumătatea lunii trecute. În dosarul instrumentat de DIICOT Gorj sunt vizate în total 12 persoane, care au intrat în vizorul anchetatorilor pentru trafic de droguri de mare risc.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2015, membrii grupării au achiziţionat cantităţi importante de medicamente ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant, (prevăzute în Anexa III la Legea 143/2000), acestea fiind procurate de la diferiţi distribuitori de medicamente, precum şi din farmacii de pe raza judeţelor Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea. De asemenea, membrii grupării procurau medicamente şi din diferite fabrici de medicamente situate pe raza judeţelor Cluj şi Iaşi. Ulterior, cu sprijinul altor membri ai grupării, medicamentele disimulate în autoturisme şi autoutilitare, special compartimentate, erau scoase din ţară, cu destinaţia finală Norvegia şi Suedia“, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Profit mare din vânzarea comprimatelor

Comprimatele obţinute din farmacii şi fabricile de medicamente erau vândute, la preţuri cuprinse între 1 şi 3 euro, de alţi membri ai grupării, în Suedia şi Norvegia. Medicamentele erau folosite ca droguri, în combinaţie cu alte substanţe şi chiar cu alcool.
„Cu ocazia acţiunii flagrante care a avut loc vineri, pe raza oraşului Târgu Jiu, a fost găsită cantitatea de 6.000 de pastile ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate în total 18.750 de pastile cu conţinut stupefiant, precum şi suma de 40.000 de lei“, conform Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS