8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci viceprimari din Olt, găsiți incompatibili de inspectorii ANI

Cinci viceprimari din Olt, găsiți incompatibili de inspectorii ANI

Inspectorii de integritate susțin că cinci viceprimari din Olt se află în stare de incompatibilitate (FOTO: newsar.ro)
Inspectorii de integritate susțin că cinci viceprimari din Olt se află în stare de incompatibilitate (FOTO: newsar.ro)

Agenția Națională de Integritate (ANI) a comunicat vineri că, în urma verificărilor, cinci viceprimari din județul Olt au fost găsiți în incompatibilitate, iar unul dintre ei este acuzat și de comiterea infracțiunii de fals în declarații. Este vorba de Robert Munteanu, viceprimarul din Piatra-Olt, Dumitru Tudosie, viceprimarul comunei Bărăști, Florin Miu, viceprimarul din Colonești, Constantina Păuna, viceprimarul orașului Potcoava, dar și de Petrică Adam, viceprimarul comunei Băbiciu.
Inspectorii ANI susțin că Robert Munteanu este incompatibil încă din data de 29 iunie 2012, de când este viceprimar al orașului Piatra-Olt. Asta pentru că, în același timp, este și titular al întreprinderii individuale Munteanu Robert Agro, dar și administrator al SC Agria Impex SRL.
Cât despre Dumitru Tudosie, inspectorii de integritate spun că acesta deține funcția de viceprimar al comunei Bărăști și este, în același timp, reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Asociaților SC Prestări Bărăști SRL, o societate comercială de interes local.
În ceea ce îl privește pe viceprimarul Florin Miu, acesta are și calitatea de persoană fizică autorizată (PFA). De asemenea, inspectorii de integritate susțin că Miu a omis să consemneze în declarațiile de interese această calitate, motiv pentru care au sesizat procurorii din Slatina.
„În declarațiile de interese depuse în perioada 2010-2014, acesta nu a menționat deținerea calității de persoană fizică autorizată în cadrul Miu Florin Persoană Fizică Autorizată, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații“, au precizat inspectorii ANI.
Și la Potcoava au fost găsite probleme. Inspectorii ANI spun că viceprimarul Constantina Păuna este în incompatibilitate pentru că este și asistent medical generalist la SC Petromed Solutions SRL. Viceprimarul ar fi încheiat un contract de prestări servicii cu SC Avon Cosmetics România, dar și între PFA Păun Dana Constantina și SC Avon Cosmetics, încălcând astfel legea.
Ultimul viceprimar găsit în incompatibilitate de ANI este Petrică Adam din Băbiciu. Inspectorii de integritate spun că acesta a fost incompatibil în perioada 26 iunie 2012 – 27 octombrie 2014, pentru că a fost și reprezentant în cadrul întreprinderii familiale Adam Petrică-Andrei.
Potrivit legii, încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară. Persoana față de care s-a constatat existența stării de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data pierderii funcției deținute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS