5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii au ieșit în stradă pentru Colectiv

Craiovenii au ieșit în stradă pentru Colectiv

Mii de persoane au ieșit în stradă aseară, în Piața „Mihai Viteazul“ din Craiova, pentru a manifesta împotriva sistemului care a dus la tragedia de vineri, 30 octombrie, din clubul bucureștean Colectiv. Craiovenii au vrut, la fel ca manifestanții din întreaga țară, să dea un semnal de alarmă și să ceară lucruri concrete după moartea celor 32 de tineri din clubul Colectiv.
„Am venit aici pentru el, pentru fiul meu și pentru siguranța lui. Vrem o Românie în care să se respecte legile și în care oamenii să nu mai moară din cauza autorităților“, a povestit o craioveancă prezentă alături de fiul său la manifestare. Alt bărbat a declarat că privește cu pesimism ce se întâmplă în această perioadă în România.
„Nu pot să exprim ce simt. Mi-aș dori să se schimbe multe, dar nu cred că se poate“, a spus bărbatul. Întrebat dacă și-a pierdut speranța, acesta a fost clar: „Nu am avut-o niciodată“.
Sloganurile strigate s-au îndreptat către clasa politică, către instituția bisericii, dar au făcut referire și la ceea ce s-a petrecut vineri în București: „Colectiv!“, „Demisia!“, „La pușcărie, corupții la pușcărie!“, „Cine nu sare nu vrea schimbare“, „Vrem spitale, nu catedrale“, „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!“. Mai mulți tineri au venit și cu o pancartă cu mesajul „Ne mor frații din nepăsare și totul pare ireal în țara în care guvernanții au dosar penal“. Craiovenii au strigat și împotriva actualei administrații locale.
În Piața „Mihai Viteazul“ a răsunat și Imnul României, cântat de toți cei prezenți. În jurul orei 20.00, oamenii s-au pus în mișcare într-un marș, ocupând strada A.I. Cuza, prima oprire fiind la primărie. Craiovenii au spus că vor mai ieși în stradă în aceste zile, mai ales în contextul în care vineri se anunță proteste de amploare în toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS