21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPicături de viață pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Picături de viață pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Zeci de craioveni au venit ieri la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv. Singuri sau în grup, craiovenii s-au înghesuit în sala de așteptare a centrului. Solidaritatea a făcut ca ieri să vină de trei ori mai mulți donatori decât într-o zi obișnuită.

Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova a devenit ieri neîncăpător pentru zecile de craioveni care au venit să doneze picături de viață pentru victimele incendiului de vineri seară, din București. Tineri sau oameni mai în vârstă, cu toții au stat în picioare ore întregi până să li se recolteze sânge. Nimeni nu s-a mai plâns că a așteptat prea mult sau că personalul se mișcă prea greu. Au avut un singur gând: să ajute necondiționat. Ca să poată face față, conducerea Centrului de Transfuzie a chemat oamenii din concediu și a prelungit programul de lucru. „Numărul donatorilor s-a triplat astăzi (ieri – n.r.) și sperăm ca și în perioada următoare să vină tot mai mulți. Noi am organizat o campanie de donare de sânge în perioada 2-13 noiembrie, gândită chiar înainte de accidentul din București, pentru că trebuie să asigurăm sânge pentru zece spitale din județul Dolj. În această perioadă organizăm și colectă mobilă și o să mergem în unitățile militare din Dolj, dar ne-au solicitat și studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie. În continuare așteptăm oameni și la Centrul de Transfuzie. Am prelungit programul de donare de sânge până la ora 15.00, dar nu închidem până nu recoltăm sânge și de la ultimul donator. În momentul în care spitalele din București ne solicită sânge avem să trimitem. Urmează să luăm legătura cu cei de la Centrul de Transfuzie din București și pentru nevoile care urmează să apară noi o să pregătim sânge și o să trimitem prin ambulanța Craiova“, a explicat Mirela Dodocioiu, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova.

Zeci de tineri au donat ieri sânge

În sala din Centrul de Tansfuzie din Craiova în care se donează sânge, în jurul orei 10.00 am găsit-o pe Alina. A venit să doneze pentru victimele incidentului din clubul Colectiv. Este prima dată când i s-a recoltat sânge. S-a trezit cu noaptea-n cap cu gândul că trebuie să ajute și de la ora 6.00 a venit la Centru. „M-a impresionat ce am văzut și am decis să vin să donez. Este prima dată când fac acest lucru. Sunt însoțită de mai mulți prieteni. În total am venit zece“, a spus Alina Jianu. Printre zecile de donatori am dat și de Sorin Măceluică. Craioveanul a mobilizat mai multe persoane să vină să dea sânge. „Am venit să donez sânge pentru băieții și fetele din București care au fost în clubul Colectiv. Sunt însoțit de mai mulți prieteni. Am făcut un anunț duminică seară la marșul organizat în centrul orașului și am încercat să mobilizăm cât mai multe persoane. Suntem destui acum la centru. Mai vin și alte persoane să doneze“, a precizat Sorin Măceluică.
Marian Bițuică are cunoștințe printre victimele incendiului și asta l-a determinat să se numere printre donatori. „Am venit să donez sânge pentru pacienții ajunși în spitalele din București în urma incendiului. Am câteva cunoștințe printre victime. Am venit mai mulți, suntem cam 20 pe listă până acum și vor mai veni“, a specificat Marian Bițuică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS