10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControale în toate cluburile şi discotecile din judeţul Gorj

Controale în toate cluburile şi discotecile din judeţul Gorj

Alin Văcaru, prefectul de Gorj
Alin Văcaru, prefectul de Gorj

În urma tragediei din Clubul Colectiv din Bucureşti, toate cluburile şi discotecile din Bucureşti vor fi controlate. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a declarat că a discutat deja cu şefii autorităţilor cu atribuţii de control să înceapă imediat controalele în toate cluburile din judeţul Gorj, pentru a vedea dacă acestea respectă normele de siguranță și protecție în caz de incendiu. Prefectul i-a convocat ieri într-o ședință pe reprezentanții poliției și pompierilor și le-a cerut acestora să facă verificări riguroase la toate localurile de pe raza județului şi să aplice cu severitate legea acolo unde se vor constata nereguli.
„A fost ISU, Jandarmeria, Poliţia. Să vedem ce se întâmplă pe teren. Vom verifica dacă inclusiv stingătoarele sunt în stare de funcţionare şi în termenul de valabilitate. Asta nu înseamnă că nu au fost verificări până acum, dar dorim controale amănunţite să nu mai avem ce s-a întâmplat în Bucureşti“, a declarat prefectul de Gorj, Alin Văcaru.

Acţiuni de donare de sânge

Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a mai spus că angajații instituțiilor deconcentrate din județul Gorj donează sânge pentru victimele tragediei din București. Alin Văcaru, reprezentantul guvernului în teritoriu, a anunțat că salariații Primăriei Târgu Jiu, ai Consiliului Județean și Prefecurii Gorj, dar și cei de la instituțiile subordonate vor face donări, în cazul în care starea de sănătate le permite, la Centrul de Transfuzie din Târgu Jiu.
De altfel, prefectul Alin Văcaru susține că instituția pe care o conduce inițiase cu mult timp înainte de producerea acestui tragic eveniment o campanie de donare de sânge la Târgu Jiu, având în vedere faptul că Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu se confrunta cu o lipsă mare de sânge. Văcaru a mai anunțat că și el va merge, alături de salariații instituției să doneze sânge, pentru persoanele rănite în incendiul din București.
„Am luat legătura şi cu cei de la mall să ne ofere premii, dacă este cazul pentru cei care donează sânge, să îi stimulăm, dar nu cred că este cazul. Vor dona şi cei de la Consiliul Judeţean Gorj, firme mai mari. Voi dona şi eu. Sunt un donator de sânge de mai mult timp. Va fi a şasea oară când voi merge să donez sânge“, a mai spus Alin Văcaru.

Marşuri ale tăcerii la Motru şi Târgu Jiu

Nici cetăţenii nu au stat deoparte în ceea ce priveşte tragedia din Clubul Colectiv din Capitală. Două marşuri ale tăcerii au avut loc ieri la Târgu Jiu şi la Motru. În Motru, la acţiunea care s-a derulat pe străzile din zona centrală a oraşului au participat o sută de elevi de la Colegiul Tehnic „George Coşbuc“ şi de la Şcoala Generală nr. 2, însoţiţi de cadre didactice şi de conducerile unităţilor de învăţământ. Şi la Târgu Jiu a avut loc un marş al solidarităţii şi o întâlnire în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, unde mai mulţi tineri au venit să aprindă lumânări, în faţa catedralei şi să spună rugăciuni pentru cei decedaţi și pentru cei care se zbat între viaţă şi moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS