22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCluburile din Mehedinți în care se organizează evenimente culturale nocturne, verificate

Cluburile din Mehedinți în care se organizează evenimente culturale nocturne, verificate

Pompierii mehedințeni au verificat cele două cluburi din Drobeta Turnu Severin în care se organizează periodic evenimente culturale nocturne, a declarat ieri, pentru Agerpres, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, colonel Ion Vintilă.
Potrivit sursei citate, aceste spații închise în care se desfășoară concerte cu aglomerări de persoane au fost autorizate și corespund din punct de vedere al protecției muncii și al normelor de prevenire a incendiilor.
„În primul rând, s-a urmărit ca toate căile de evacuare să fie menținute în stare liberă, în perimetrul lor să nu fie amplasate obiecte sau materiale care ar putea împiedica evacuarea în caz de incendiu sau altă situație de urgență. De asemenea, am instruit personalul care le administrează să respecte capacitatea proiectată a acestor spații și să utilizeze doar mobilierul avut în vedere la proiectare, fără să le antifoneze cu materiale ușor inflamabile“, a precizat Vintilă.
Reprezentantul ISU Mehedinți a mai arătat că administratorilor cluburilor li s-a cerut dotarea corespunzătoare cu stingătoare, cu echipamente și alte materiale utilizate pentru stingerea incendiilor.
„Pompierii au demarat efectuarea unor controale și în spațiile în care funcționează firme cu mulți angajați sau au adresabilitate largă. În primul semestru al anului 2015 s-au aplicat peste o mie de amenzi din cauza constatării unor nereguli“, a adăugat Vintilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS