11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj: Bugetul și deciziile școlilor vor fi făcute publice

ISJ Dolj: Bugetul și deciziile școlilor vor fi făcute publice

Directorii unităților școlare din Dolj au fost informați  de conducerea Inspectoratului Școlar că trebuie să facă  publice informațiile legate de buget și deciziile Consiliului  de Administrație (Foto: Traian Mitrache)
Directorii unităților școlare din Dolj au fost informați de conducerea Inspectoratului Școlar că trebuie să facă publice informațiile legate de buget și deciziile Consiliului de Administrație (Foto: Traian Mitrache)

Directorii unităților școlare din județul Dolj vor face publice deciziile luate de Consiliile de Administrație și bugetele școlilor pentru a da dovadă de transparență.
„Există o campanie la nivel național în care se solicită școlilor să facă publice deciziile de la nivelul unităților și bugetul. Informațiile privind bugetul fiecărei școli sunt publice, recomandarea mea este să le afișați. Este perioada în care noi ne conturăm bugetul pentru anul viitor și ne facem bilanțul asupra a ceea ce am făcut în acest an financiar. Nu avem ce să ascundem“, a precizat directorilor, inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
De altfel, publicarea deciziilor luate la nivelul unităților de învățământ este chiar o obligație a unităților de învățământ, întrucât metodologia de organizare și funcționare a Consiliului de Administrație prevede publicarea deciziilor. Aceeași regulă se va aplica și în cazul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS