8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace pușcărie pentru un accident din 2007

Face pușcărie pentru un accident din 2007

În ianuarie 2007, Peugeotul condus de Negoiță a intrat pe contrasens și a lovit în plin un autoturism care circula regulamentar (Foto: arhiva GdS)
În ianuarie 2007, Peugeotul condus de Negoiță a intrat pe contrasens și a lovit în plin un autoturism care circula regulamentar (Foto: arhiva GdS)

Un craiovean care a provocat un tragic accident în ianuarie 2007, în care şi-au pierdut viaţa două persoane şi alte trei au fost rănite grav, a ajuns miercuri în arestul IPJ Dolj. Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă, iar instanța a dispus să execute și pedeapsa cu suspendare primită pentru uciderea a două persoane.
Accidentul a avut loc în noaptea de 13 ianuarie 2007, pe DN 65, la intrare în municipiul Craiova. După cum au stabilit atunci poliţiştii de la rutieră, craioveanul Radu Mihai Negoiţă, care avea la acea vreme 19 ani, în timp ce conducea un Peugeot pe DN 65, din cauza vitezei excesive şi a lipsei de îndemânare în conducere, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un Cielo care circula regulamentar. În urma impactului violent, două persoane din Cielo au murit pe loc, iar alte trei, printre care şi un copil, au fost rănite grav. De asemenea, una din pasagerele rănite grav a pierdut sarcina în urma leziunilor suferite. În schimb, Negoiţă şi pasagerii din Peugeot au scăpat cu leziuni care nu le-au pus viaţa în pericol. Poliţiştii au aflat, în urma verificărilor, că tânărul care s-a aflat la volanul Peugeotului nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, Institutul de Medicină Legală Craiova a stabilit câteva zile mai târziu că Negoiţă consumase şi băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Inculpatul a fost trimis în judecată în noiembrie 2007, iar în martie 2009 a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă și conducere fără permis. A urmat apelul și recursul, iar în mai 2010, craioveanul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, însă cu suspendare.
Miercuri, același Radu Mihai Negoiţă a fost condamnat la trei luni pentru mărturie mincinoasă într-un dosar în care a fost acuzat că a mințit în fața instanței pentru un amic care fusese prins băut la volan.
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca inculpatul să execute și pedeapsa primită în primul dosar, așa că Radu Mihai Negoiţă a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare.
Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, tot miercuri, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare mandatul emis pe numele lui Negoiță, acesta fiind dus la Peniteciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS