8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘantierul de la Rond, închis în câteva luni?

Șantierul de la Rond, închis în câteva luni?

Șantierul din zona Rondului, de la intersecția străzilor Frații Golești, Păltiniș și bulevardul Carol I din Craiova, mai are până să fie gata. Chiar dacă groapa din zona amintită a fost săpată în urmă cu aproximativ un an, lucrările, efectuate pe masterplanul de apă și canalizare, au mers foarte încet din diverse motive.
În urmă cu câteva săptămâni au început săpături și pe strada Frații Golești, o parte din arteră fiind închisă circulației. „Este un vechi șantier, iar pe Frații Golești se continuă cu bucata care pleacă din bulevardul Carol I. Toate aceste gropi fac parte din proiectul de canalizare din cartierul Bariera Vâlcii, proiect care trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an. Se fac foraje în vederea legării canalizării din cartier de cea a orașului. În Bariera Vâlcii, deși rețelele sunt finalizate, nu sunt date în funcțiune pentru că nu se varsă niciunde, fiind nevoie de încheierea acestei lucrări“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.

„Lucrarea ar fi trebuit finalizată acum câteva luni“

De ce durează atât de mult aceste lucrări care contrariază atât pietoni, cât și șoferi laolaltă? „Cei de la Mitliv (constructorul – n.r.) ne-au spus că lucrează de un an și ceva cu această firmă care face forajele, singura pe care au găsit-o pentru a putea realiza lucrarea. Au întâmpinat probleme în teren sau, cel puțin, aceasta este motivația dumnealor, și anume că au găsit argilă, că s-au format caverne foarte mari și înaintează într-un ritm foarte încet. Din punctul nostru de vedere, lucrarea ar fi trebuit finalizată acum câteva luni. Am avut discuții cu Compania de Apă (beneficiarul lucrărilor pe masterplanul de apă și canalizare – n.r.), cu constructorul și cu cel care deține utilajele și ne-au spus că se lucrează în flux continuu, așa cum permite terenul. Sperăm ca într-o lună, maximum două, să dăm drumul la circulația de pe Rocadă. Se creează o stare de disconfort în condițiile în care lumea trebuie să ocolească, iar Rocada este una dintre cele mai tranzitate străzi“, a mai precizat administratorul public.
Conform acestuia, constructorul este penalizat de mai multe luni de către CAO. „Constructorul este penalizat de șase luni. Cu cine lucrează el este problema sa, dar din câte știu eu este penalizat de cei de la CAO. Nu putem să-i acuzăm de rea-voință, asta pentru că sunt acolo, lucrează, dar nu într-un ritm care să ne mulțumească“, a încheiat Radu Preda.
După cum GdS a scris în urmă cu aproximativ o
lună, lucrările pe masterplan ar trebui să se încheie la 15 decembrie, până la 1 septembrie procentele de realizare învârtindu-se în jurul a 90%, conform informațiilor oferite de CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS