5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFaci patinoar în centru, dai 7.000 de lei la primărie

Faci patinoar în centru, dai 7.000 de lei la primărie

În Piața „Mihai Viteazul“ va fi amplasat din nou  un patinoar, iar firma care îl va amenaja va plăti 7.000 de lei către Primăria Craiova (Foto: Traian Mitrache)
În Piața „Mihai Viteazul“ va fi amplasat din nou
un patinoar, iar firma care îl va amenaja va plăti 7.000 de lei către Primăria Craiova (Foto: Traian Mitrache)

Primăria Craiova se va asocia și anul acesta cu o societate care să amplaseze în Piața „Mihai Viteazul“ un patinoar. Acesta ar urma să fie deschis între 15 noiembrie și până la sfârșitul lunii ianuarie, dar votul asupra acestei asocieri și-l va da consiliul local în ședința de astăzi.
Firma care se va ocupa de activitate se numește Ice Drive SRL din Craiova, iar aceasta urmează să plătească, pentru șederea în perioada amintită în Piața „Mihai Viteazul“, pe un spațiu de 16×28 de metri, suma de 7.000 de lei. Anul trecut, municipalitatea a primit aceeași sumă de bani, însă de la altă societate, Ice Season, din comuna doljeană Robănești.

„Chirie“ de 0,2 lei pe metrul pătrat, pe zi

Valoarea contribuției către Primăria Craiova din partea firmei a ridicat mai multe semne de întrebare. Un cititor GdS ne-a scris că suma este foarte mică, având în vedere costurile chiriei obișnuite din zona centrală. „Primăria Craiova va pune la dispoziţie un spaţiu pentru amenajarea patinoarului pentru o perioadă de 80 de zile, respectiv între 15 noiembrie 2015 şi sfârşitul lunii ianuarie 2016. În schimb, firma va plăti autorității locale suma de 7.000 de lei. Patinoarul va avea o dimensiune de aproximativ 16*28 m. Adică, cu indulgență, ar fi 0,2 lei/mp/zi față de 7-8 lei, cât e legal“, ne-a scris Mădălin Stanciu.

„Primăria nu își permite să achiziționeze din fonduri proprii un patinoar“

Reprezentanții munici­pali­tății susțin că acest cost nu se poate compara cu o închiriere, pentru că este vorba de o asociere, și spun că altfel nu ar putea să le ofere craiovenilor un patinoar. „Asocierea presupune să punem la dispoziția craiovenilor, în perioada de iarnă, un mod de a-și petrece timpul liber. Primăria nu își permite să achiziționeze din fonduri proprii un patinoar. Din acest punct de vedere, la fel s-a procedat în toți anii până acum, din 2012. Se încasează bani mai puțini decât este chiria în zonă pentru că altfel nu ar veni nimeni. Cred că oamenii din Craiova își doresc acest patinoar, ca dovadă că îl cer an de an. Societatea vine, pune la dispoziția noastră patinoarul, plătește o sumă de bani și își amortizează și investiția. Un patinoar costă în jur de 600.000 de euro, o investiție pe care primăria nu-și pemite să o facă pentru o perioadă de trei luni, cât se poate folosi acest tip de distracție“, a precizat administratorul public al Craiovei, Radu Preda. Acesta a mai spus că între a avea un patinoar în aceste condiții și a nu avea unul deloc, este preferată prima variantă. „Dacă s-ar considera că nu este o afacere bună pentru primărie, s-ar renunța la ea. Dar, așa, varianta ar fi să nu avem patinoar. Iar între a avea și a nu avea patinoar, mergem pe faptul că cei care doresc să facă mișcare în fiecare iarnă o pot face la patinoarul din centrul orașului“, a încheiat administratorul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS