21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de cetăţeni au depus cereri pentru ajutoarele de încălzire

Sute de cetăţeni au depus cereri pentru ajutoarele de încălzire

Statul acordă din nou ajutorul la încălzire (Foto: Eugen Măruţă)
Statul acordă din nou ajutorul la încălzire (Foto: Eugen Măruţă)

Sute de cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul la încălzire. Până în prezent, au solicitat ajutoare de încălzire peste 250 de familii. Cele mai multe cereri au fost depuse pentru încălzirea cu gaze, peste 220, diferenţa fiind solicitări pentru încălzirea cu lemne sau energie electrică. Potenţialii beneficiari ai ajutorului acordat de stat la încălzirea de iarnă au termen de depunere a cererilor până pe 20 noiembrie. Formularele pot fi depuse la Cluburile Vârstei a Treia din Târgu Jiu, dar și la sediul Direcției Publice de Protecție Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, în acest an cuantumul ajutorului la încălzire va varia între 20 şi 262 de lei, în funcţie de veniturile pe membru de familie.

Maximum 615 lei pe membru de familie

Elena Creţan, reprezentantul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu, spune că cetăţenii pot depune cererile de încălzire la sediile Cluburilor de Vârsta a treia după următorul program.
„Cererile pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale se depun la următoarele centre: Clubul din strada Olteniţei: luni – vineri, între orele 8.00 – 20.00, sâmbătă, de la 9.00 – 13.00; Clubul din strada Mioriţei, luni – vineri: între orele 8.00 – 18.00, sâmbătă: orele 9.00 – 13.00; Clubul din strada Debarcader, luni – vineri: între orele 8.00 – 16.00; Clubul din strada Tudor Vladimirescu, luni – vineri, între orele 8.00 – 16.00. Cererile pentru încălzirea locuinţelor cu combustibili solizi (lemne) se depun la din strada Olteniţei. Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu“, potrivit programului stabilit de Direcţia Publică de Protecie Socială Târgu Jiu.
Cei care pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor sunt familiile sau persoanele singure ale căror venituri nete pe membru de familie nu depăşesc 615 lei. De asemenea, beneficiarii trebuie să îndeplinească şi alte condiţii legate de proprietăţile, bunurile şi conturile pe care le deţin. În urma depunerii cererilor vor fi realizate şi anchete sociale pentru a verifica pe teren autenticitatea datelor din formulare. Anul trecut, 40 de familii au rămas fără ajutorul la încălzire pentru că au furnizat date eronate în cererile prin care au solicitat facilitatea respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS