10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu a început împodobirea oraşului de sărbători

Primăria Târgu Jiu a început împodobirea oraşului de sărbători

Primăria promite noutăţi din acest sezon de iarnă
Primăria promite noutăţi din acest sezon de iarnă

Autorităţile din Târgu Jiu au început deja împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. Serviciul de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu a trecut la montarea structurilor care vor susţine cei peste o sută de brăduţi luminoşi din zona centrală a municipiului. Anul acesta vor fi instalaţi mai mulţi kilometri de ghirlande luminoase, un brad uriaş în Piaţa Prefecturii Gorj, dar vor apărea şi figurine noi, faţă de anii trecuţi. Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că pentru achiziţia instalaţiilor noi pentru împodobirea oraşului de sărbători este în curs de derulare o licitaţie. Potrivit aceleiaşi surse, împodobirea oraşului de sărbători va viza toate cartierele, parcurile şi localităţile componente. Montarea instalaţiilor a început încă din această săptămână, pentru ca echipele Serviciului de Gospodărire Comunală să aibă timp să finalizeze activităţile de împodobire.

Puse în funcţiune pe 1 decembrie

Conform tradiţiei instituite în anii trecuţi iluminatul de iarnă va fi pus în funcţiune pe 1 decembrie, în cadrul unei festivităţi care va avea loc în centrul oraşului. Împodobite festiv vor fi şi principalele clădiri din zona centrală, precum prefectura, sediul primăriei sau sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Autorităţile promit că noile instalaţii care vor fi achiziţionate vor schimba faţa oraşului de sărbători.
„S-a început împodobirea oraşului de sărbători. Vor fi noutăţi faţă de ceea ce am avut anul trecut, pentru că vor fi achiziţionate figurile noi. Nu putem să oferim mai multe date până nu va avea loc licitaţia. Vor fi brazi luminoşi în centrul oraşului şi un brad uriaş. Moşul cu sania şi renii. Vor fi şi acele surprize. Pe 1 decembrie va fi pus în funcţiune iluminatul festiv şi am început mai devreme pentru a ne încadra în termenul propus“, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS