5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDelapidare la Ocolul Silvic Filiași

Delapidare la Ocolul Silvic Filiași

În urma perchezițiilor, oameni legii au găsit o cantitate de cherestea pentru care suspecții nu au putut prezenta documente de proveniență (Foto: IPJ Dolj)
În urma perchezițiilor, oameni legii au găsit o cantitate de cherestea pentru care suspecții nu au putut prezenta documente de proveniență (Foto: IPJ Dolj)

Șeful Ocolului Silvic Filiași și doi foști pădurari sunt acuzați de polițiștii doljeni de comiterea infracțiunii de delapidare, după ce s-a stabilit că cei trei au vândut lemn din gestiunea Ocolului, prejudiciul fiind estimat la 100.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), în cursul zilei de marți, polițiștii din Filiași au făcut cinci percheziții domiciliare în Craiova, Filiași și în comunele Țuglui și Botoșești Paia, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare. De asemenea, oamenii legii au efectuat o percheziție și la sediul Ocolului Silvic Filiași. Au fost vizați atât Paul Ionescu, șeful Ocolului Silvic Filiași, cât și doi foști pădurari, Ionel Oprea și Alin Bivolaru, de la care oamenii legii au ridicat înscrisuri și alte probe, plus o „cantitate impresionantă de cherestea și țevi pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență“, după cum au explicat polițiștii doljeni.
Oamenii legii spun că cei trei bărbați au vândut din gestiunea Ocolului Silvic sute de metri cubi de lemn, iar banii obținuți i-au băgat în buzunar. „Ancheta desfășurată de polițiștii doljeni a scos în evidență faptul că, în perioada 2014-2015, O. Ionel și B. Alin, pădurari la acea dată, cu complicitatea lui I. Paul, au vândut către diverse persoane material lemnos din gestiune, însușindu-și sumele de bani. În urma activității infracționale, cei trei doljeni au produs un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei“, au explicat anchetatorii.
Toată cheresteaua găsită în urma perchezițiilor a fost ridicată de polițiști și predată reprezentanților Direcției Silvice Dolj.
La rândul lor, reprezentanții Direcției Silvice Dolj spun că pădurarii Oprea și Bivolaru au fost dați afară tocmai din cauza lipsurilor în gestiune descoperite. În urma unui control al Direcției Silvice Dolj, s-a descoperit lipsa în gestiunea Ocolului Silvic Filiași de masă lemnoasă, motiv pentru care celor doi pădurari le-au fost desfăcute contractele de muncă. În plus, Direcția Silvică Dolj a formulat plângeri penale pe numele celor doi, cercetările fiind preluate de polițiștii din Filiași. Cei trei suspecți sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de delapidare.
Pădurarii Ionel Oprea și Alin Bivolaru au contestat la Tribunalul Dolj deciziile de concediere ale Direcției Silvice Dolj, instanța de judecată urmând să stabilească dacă cei doi au fost dați afară în condiții legale.
Acțiunile celor doi au fost înregistrate pe rolul instanței pe 12 și 15 octombrie, Tribunalul Dolj urmând să stabilească primul termen de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS