9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScăpăm de miros - Ultimul tronson al canalului Cornițoiu, casetat

Scăpăm de miros – Ultimul tronson al canalului Cornițoiu, casetat

Tronsonul II al canalului Cornițoiu, aflat în vecinătatea cimitirului Sineasca, va fi casetat tot de Recon SA
Tronsonul II al canalului Cornițoiu, aflat în vecinătatea cimitirului Sineasca, va fi casetat tot de Recon SA

Craiovenii vor scăpa, până la sfârșitul primăverii viitoare, de mirosul urât din zona cimitirului Sineasca. Firma Recon SA, ca lider de asociere, va caseta și ultimul tronson al canalului Cornițoiu, după ce aceasta fusese contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către alt ofertant înscris la licitație. Contestația a fost respinsă, ofertantul nu a mers mai departe în instanță, iar contractul de execuție va fi semnat zilele acestea.

Tronsonul II al canalului Cornițoiu din zona cimitirului Sineasca va fi și el casetat, după ce și la tronsoanele I și III au fost executate astfel de lucrări. Societatea Recon SA, cea care a realizat și lucrările amintite, a adjudecat și acest contract, estimat de Primăria Craiova la 2,6 milioane de lei fără TVA și scos separat la licitație la sfârșitul lunii mai, din cauza unor întârzieri date de anumite exproprieri pe suprafața tronsonului.

„O să fie mai neplăcut“

Asocierea Recon SA – SC Sekisui SPR România SRL – SC Robricons SRL fusese declarată câștigătoarea licitației încă din 21 august, însă cealaltă asociere participantă la licitație, SC Gecorom SA – SC Ispe SA, a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) acest rezultat. Contestația a fost respinsă pe 28 septembrie, însă asocierea condusă de Gecorom putea să meargă mai departe în instanță. Totuși, aceasta nu a făcut acest lucru. „Nu am mai mers în instanță. Licitația merge mai departe“, a declarat directorul Gecorom SA, Valerică Nistoran. La rândul său, directorul Recon SA, Marian Petcu, a explicat pentru Gazeta de Sud că aceasta este o lucrare mai neplăcută față de cele executate la celelalte tronsoane, dar că asocierea se va încadra în termenul de execuție prevăzut. „Cel mai probabil mâine (astăzi – n.r.) ne vom întâlni cu celelalte firme pentru a semna contractul de asociere, după care vom semna contractul cu primăria. Va trebui să intervenim pe acele canalizări de la blocuri care deversau peste tot. O să fie mai neplăcut. Termenul de execuție este de șase luni, prima lună este pentru proiectare și putem face lucrarea în termenul acesta“, a explicat Marian Petcu. Lucrarea este cu atât mai importantă cu cât mirosul urât din zona cimitirului Sineasca, emanat îndeosebi în perioada verii, vine chiar de pe acest tronson.

„Ghinionul este că ne aflăm în această perioadă a anului“

La rândul său, viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că termenul de finalizare este corect și că lucrarea ar fi putut fi încheiată mai repede dacă nu demara într-o perioadă friguroasă și ploioasă.
„Se poate face lucrarea pentru că ea vine și leagă celelalte două tronsoane unde au fost deja executate cele mai grele lucrări. Sperăm ca într-un timp foarte scurt, chiar mai devreme, lucrarea să se încheie. Ghinionul este că ne aflăm în această perioadă a anului, pentru că altfel termenul de șase luni era mai mult decât suficient. Credem că, atunci când vine căldura, nu vom mai avea mirosul în zona respectivă“, a declarat pentru Gazeta de Sud viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Lucrările de casetare la celelalte două tronsoane ale canalului Cornițoiu au fost recepționate la începutul acestei veri și au fost executate tot de Recon, însă în asociere cu societatea Civilcad.
Valoarea contractului pentru cele două tronsoane a fost de 3.397.777,88 lei, la care s-a adăugat TVA în valoare de 815.466,69 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS