21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâini de salvare din cinci țări vin la Campionatul Mondial de Misiuni de la Craiova

Câini de salvare din cinci țări vin la Campionatul Mondial de Misiuni de la Craiova

Președintele CNEC, Liviu Ionescu, și viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu, au prefațat Campionatul Mondial de Misiuni al Echipelor Canine de Salvare care începe vineri la Craiova
Președintele CNEC, Liviu Ionescu, și viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu, au prefațat Campionatul Mondial de Misiuni al Echipelor Canine de Salvare care începe vineri la Craiova

Campionatul Mondial de Misiuni al Echipelor Canine de Salvare va fi deschis vineri seară la Craiova, iar probele vor începe sâmbătă dimineață, la ora 7.00. Acestea vor dura până duminică dimineață, la ora 10.00, și se vor desfășura nonstop, inclusiv noaptea, în mai multe locații de pe raza municipiului Craiova. Scheletul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“, Unitatea Militară din vecinătatea Aeroportului Craiova, pădurea din zona Hanul Doctorului și Parcul „Romanescu“ sunt doar câteva dintre locurile unde cei mai pricepuți câini de salvare vor arăta de ce sunt în stare.
La eveniment vor participa 18 echipe din Cehia, Austria, Slovenia, Ungaria şi România, care vor da mai multe probe în urma cărora vor fi sau nu cooptate pentru a putea participa, la nivel mondial, la misiuni reale de căutare-salvare. „Timp de trei zile, lumea chinologică, lumea emergenței de căutare-salvare se va muta în Bănie și, astfel, Craiova devine primul oraș din Estul Europei care se poate mândri că organizează un astfel de eveniment important. Am mândria să spun că vom întâlni și vom vedea campionii mondiali, europeni, atât la individual, cât și pe echipe“, a explicat Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină (CNEC), în cadrul unei conferințe de presă.
Evenimentul va fi susținut logistic și financiar de Primăria Craiova și de Asociația „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021“. „Oricine a fost la un astfel de antrenament a constatat că este vorba despre o muncă de echipă, unde este nevoie de foarte multă încredere. În foarte multe cazuri, câinii se comportă mult mai uman decât se comportă mulți semeni de-ai noștri în anumite situații de criză. Mă mândresc cu acest eveniment și nu m-am oprit din a-l lăuda pe domnul Ionescu pentru ceea ce a făcut“, a declarat viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu. Sprijin în organizarea evenimentului a venit și din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia“, a Jandarmeriei Române, a SMURD, dar și a celor peste 80 de voluntari implicați în activitatea CNEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS