12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei firme se luptă pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj

Trei firme se luptă pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj

Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu
Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu

Trei firme din ţară se luptă pentru obţinerea contractului de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Gorj. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, la licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România s-au înscris trei agenţi economici de specialitate. Este vorba de o firmă din Giurgiu, una din Bucureşti şi alta din Craiova. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, se află în faza de analiză a ofertelor: „Au fost depuse trei oferte. Licitaţia a avut loc, totul este în faza de analiză şi dacă nu sunt probleme va fi selectată una din ofertele depuse. Aşteptăm şi noi rezultatul, sper să nu fie probleme şi să avem o firmă care să asigure serviciile de deszăpezire pentru sezonul de iarnă. Noi avem câteva utilaje proprii, dar cele mai multe vor fi asigurate de firma care va câştiga licitaţia şi este important să ştim şi noi pe ce ne vom baza în această iarnă“, a declarat Ion Tudor.

Contract de nouă milioane de lei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va încheia un contract cu una din cele trei firme de profil pentru aprovizionarea cu material antiderapant a bazelor din Gorj şi pentru executarea serviciilor de deszăpezire de pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţului. Suma alocată este de peste nouă milioane de lei.
Bugetul pentru deszăpezire din sezonul 2015-2016 este mai mare cu un milion de lei faţă de contractul anterior, care fusese încheiat cu firma Coremi Inter, care era de opt milioane de lei.
Ulterior, din cauza problemelor privind onorarea contractului, acesta a fost reziliat. Norocul celor de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a fost că ultimul sezon de iarnă nu le-a dat prea multe bătăi de cap, mai ales că nu reuşiseră să găsească multe firme dispuse să preia lucrările pe care trebuia să le execute firma omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS