16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo încălzește caloriferele craiovenilor

Termo încălzește caloriferele craiovenilor

Craiovenii primesc, începând de ieri, căldură de la Termo (Foto: Arhiva GdS)
Craiovenii primesc, începând de ieri, căldură de la Termo (Foto: Arhiva GdS)

SC Termo Craiova SRL a decis ca începând de ieri să furnizeze căldură populației și instituțiilor, date fiind temperaturile scăzute din ultima perioadă. Inițial, furnizorul de căldură al orașului anunțase că va da căldură doar la cerere, atât asociațiilor de proprietari, cât și instituțiilor. „Conform datelor furnizate de ANMH, Centrul de Meteorologie Regional Oltenia, la acest moment nu sunt îndeplinite cerințele în privința furnizării de agent termic pentru încălzire. Totodată, cu excepția Asociației de proprietari «Sabba Ștefănescu», nu există nici o cerere de furnizare de căldură din partea asociațiilor de proprietari (care au fost contactate și telefonic). Există șase cereri punctuale de furnizare de căldură: Spitalul «Filantropia» – Clinicile Medicală II, Medicală III, Fizioterapie, Oncologie, unde se furnizează deja căldura începând de astăzi, 9.10.2015, respectiv grădinițele «Phoenix», «Sfânta Lucia», «Elena Farago», Creșa nr.1 Craiova și Asociația de proprietari «Sabba Ștefănescu»“, se arată într-un comunicat al SC Termo Craiova SRL, emis în data de 9.10.205.
SC Termo Craiova SRL anunțase că din această săptămână se vor efectua probele tehnologice la cald, dar frigul din ultimele zile, precum și prognoza meteo care anunță temperaturi scăzute au determinat furnizorul de căldură să înceapă și livrarea de agent termic craiovenilor. „Începând de azi (luni – n.r.), se efectuează probele tehnologice la cald, urmând să se furnizeze în continuare căldură, fiindcă prognoza primită de la ANMH arată clar că vor fi temperaturi scăzute. În funcție de temperaturile exterioare, vom stabili un regim de furnizare a agentului termic. Legea spune că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban se face dacă se înregistrează, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00-6.00, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, așa prevede cadrul legal“, a declarat Dan Magla, administratorul special al SC Termo Craiova SRL.

Se dă la toată lumea

Inițial, reprezentanții SC Termo Craiova SRL, în frunte cu administratorul judiciar Maria Somnea, anunțaseră că nu vor avea caloriferele calde craiovenii care au mari datorii la întreținere. Numai că la acest moment și aceștia beneficiază de căldură în mod „gratuit“, chiar dacă asociațiile de proprietari din care fac parte se regăsesc pe lista neagră a marilor datornici. Ei nu trebuie să stea fără griji, fiindcă reprezentanții primăriei le transmit că pot, în orice moment, să rămână în frig, dacă nu-și plătesc facturile. „Da, ne-am consultat cu reprezentanții Termo și am hotărât să furnizăm căldură populației. La acest moment, primesc chiar și restanțierii, dar ei trebuie să înțeleagă că li se poate sista în orice moment căldura dacă nu-și plătesc de bunăvoie datoriile. Vom analiza fiecare caz și vom vedea ce măsuri se impun“, a precizat Dan Dașoveanu, viceprimarul municipiului Craiova.

Se distribuie cererile pentru subvenții la căldură

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu 15.10.2015, va derula activitatea de distribuire a cererilor de acordare a ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, pentru sezonul rece noiembrie 2015 – martie 2016, potrivit OG nr. 27/2013 şi HG nr. 778/2013 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, aprobate prin HG nr. 920/2011. Distribuirea cererilor şi a formularelor declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei se va face astfel:
– Pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, distribuirea cererilor se va face de la sediul Biroului Alocaţii, Indemnizaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr. 14.
– Pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, distribuirea şi înregistrarea cererilor se va face prin asociaţiile de proprietari.
– Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, distribuirea cererilor se va face la sediul Biroului Alocaţii, Indemnizaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr. 14.
– Pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, distribuirea cererilor se va face de la sediul Biroului Alocaţii, Indemnizaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr. 14.
Înregistrarea cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei se va face la sediul Biroului Alocaţii, Indemnizaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr. 14, începând cu data de 15.10.2015 şi până pe 20.11.2015 pentru luna noiembrie a.c., şi până pe data de 20 a fiecărei luni pentru perioada rămasă a sezonului rece, de luni până joi, între orele 8.30-16.00, şi vineri, între orele 8.30-13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS