6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPSD râde, UNPR și PNL tremură de nervi

PSD râde, UNPR și PNL tremură de nervi

Una caldă, două reci pentru organizațiile județene ale partidelor care formează Consiliul Local Craiova. Consilierii au aprobat ieri vânzarea către PSD Dolj a sediului de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 12, dar au respins vânzarea sediilor UNPR și PNL, chiar la solicitarea acestora. Reprezentanții celor două partide au fost nemulțumiți de prețul de aproximativ 600 de euro pe metrul pătrat rezultat din evaluarea întocmită de firma Rova Partners angajată de Primăria Craiova. Reprezentanții firmei au precizat pentru GdS că este puțin probabil să schimbe evaluarea.
Consilierii locali din Craiova au fost de acord, ieri, la unison, că prețurile reieșite din evaluarea imobilelor pe care partidele doresc să le cumpere de la primărie, conform legii, sunt prea mari pentru așteptările lor, cu o singură excepție: imobilul dorit de PSD Dolj. GdS a scris acum două zile despre diferențele majore între prețurile pe metrul pătrat ale imobilelor, în condițiile în care ele sunt situate în zone diferite și au potențial diferit de valorificare ulterioară. De exemplu, pentru fosta Casă Bancov de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 12, dorită de PSD Dolj, firma de evaluare Rova Partners a scos un preț total de 993.000 de lei fără TVA. Casa este monument istoric de categorie B, are o suprafață desfășurată de 788 de metri pătrați și un teren de 446 de metri pătrați, din care peste 300 de metri pătrați sunt sub casă. Imobilul este amplasat într-o zonă excelentă, între Casa de Pensii și Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj, vizavi de noul Centru Istoric al orașului. Pentru a ajunge la această valoare, Rova Partners a stabilit mai întâi valoarea terenului, 227 de euro pe metrul pătrat. UNPR Dolj a dorit să cumpere un imobil de pe aceeași stradă în suprafață de 144 de metri pătrați, situat în Bazarul Craiovei, iar prețul pe metrul pătrat a ajuns la circa 600 de euro. La fel și în cazul PNL, care dorea să cumpere sediul de la parterul unui bloc din cartierul Rovine.
Din cuvântările consilierilor PSD în ședința de ieri a reieșit că, de fapt, PSD Dolj face un bine primăriei cumpărând casa boierescă din Centru, deoarece costul cu renovarea ei și avizele aferente le-ar putea suporta numai un partid politic sau un om de afaceri potent. „Au fost mai multe opinii cum că prețul pentru sediul din strada Kogălniceanu este mai mic. Probabil că la întocmirea raportului de evaluare s-a ținut cont că este monument istoric și că pentru renovarea și punerea în funcțiune este necesară o sumă mare de bani. Am auzit că este un miliard (de lei vechi, adică 100.000 de lei – n.r.) numai obținerea avizelor pentru restaurare. Renovarea necesită avize speciale. Cred că poate fi realizată decât de către un partid politic sau un om de afaceri destul de bogat. Celelalte două proiecte, într-adevăr, este posibil ca raportările să indice o sumă neconvenabilă, cu sume care par mari“, a spus consilierul PSD Radu Marin Traian. „În ceea ce privește rapoartele de evaluare, răspunderea aparține evaluatorului. Pe de altă parte, trebuie să ținem seama și de starea în care se află aceste clădiri“, a precizat și consilierul PSD Răzvan Socoteanu. Consilierul UNPR, Gheorghe Pârvu, a cerut respingerea proiectului legat de sediul UNPR, spunând că în raportul de evaluare sunt inexactități și că nu este de acord cu metoda comparației, deoarece spațiul dorit nu aduce venituri partidului. La fel au procedat și colegii de la PNL. Solidari cu ei, consilierii PSD au votat pentru respingerea proiectelor, ceea ce înseamnă că Rova Partners trebuie să reevalueze prețul sediilor UNPR și PNL. Contactată telefonic, Valentina Marin, administratorul firmei Rova Partners, a precizat că ea rămâne consecventă și-și menține evaluarea făcută și că acuzațiile aduse nu se justifică. Ea a explicat că ar putea modifica raportul doar dacă partidele aduc argumente legate de eventuale îmbunătățiri aduse celor două imobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS