12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu a eliberat autorizaţia de construire pentru noul stadion

Primăria Târgu Jiu a eliberat autorizaţia de construire pentru noul stadion

Încep, în sfârşit, lucrările la stadion
Încep, în sfârşit, lucrările la stadion

Primăria Târgu Jiu a eliberat autorizaţia de construire necesară demarării lucrărilor la noua arenă de patru stele din municipiu. De aproximativ o lună nu mai erau efectuate nici un fel de lucrări la baza sportivă, după ce fusese încheiat procesul de demolare a vechiului Stadion Municipal. Din acesta a mai rămas în picioare doar tribuna zero, care este însă legată de Hotelul Sport aparţinând de Ministerul Tineretului şi Sportului. Emiterea autorizaţiei a făcut posibilă deschiderea şantierului.
Constructorul este acelaşi care a proiectat şi ridicat Cluj Arena. A început deja amenajarea şantierului şi urmează să fie realizată şi împrejmuirea potrivit legii. Lucrările vor fi demarate în zonele unde nu sunt probleme.
În prezent, se mai aşteaptă după o hotărâre de guvern prin care să fie parafat protocolul încheiat între Ministerul Tineretului şi autorităţile locale, în privinţa executării de lucrări şi la Hotelul Sport.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, hotărârea de guvern se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de săptămâna viitoare.

Arenă de 20 de milioane de euro

De asemenea, încă nu pot fi executate lucrări în partea de sud a bazei sportive, înspre sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Aici se află parcarea poliţiei şi a Serviciului Român de Informaţii. Primăria Târgu Jiu va începe săptămâna viitoare mutarea parcării în altă zonă, însă în apropiere, astfel încât terenul unde urmează să fie executate lucrări să nu mai fie afectat de parcarea respectivă. Noua parcare va fi construită la 200 de metri către vest, în spatele Muzeului Judeţean de Artă, din Parcul Central. Dirigenţia de şantier la noul Stadion Municipal costă peste 300.000 de lei.
Bugetul pentru construcţia noii arene de patru stele este de 20 de milioane de euro.
Noul stadion va avea peste 15.000 de locuri, tribunele acoperite, un hotel de patru stele, o parcare subterană pe două niveluri cu o capacitate de 400 de locuri şi spaţii comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS