15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreşedintele CJ Dolj a primit o distincţie în cadrul ICOME 2015

Preşedintele CJ Dolj a primit o distincţie în cadrul ICOME 2015

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, ieri, din partea Universității din Craiova, o distincție în semn de apreciere pentru implicare în sprijinirea învățământului și a dezvoltării regionale, evenimentul având loc în cadrul deschiderii oficiale a Conferinței Internaționale de Inginerie Mecanică – ICOME 2015.
„Prezența mea la această manifestare, alături de dumneavoastră, distinse personalități ale lumii universitare și de cercetare, reprezintă și un semnal că autoritățile publice locale rămân aproape de domeniul educației și de instituțiile de învățământ superior. Pentru noi, universitățile din Craiova reprezintă un punct forte, atât pentru județul Dolj, cât și pentru întreaga regiune Oltenia“, a declarat Prioteasa, care a subliniat şi importanţa implicării mediului de afaceri în susţinerea educaţiei.
„Vreau să-i salut și pe reprezentanții companiilor care vin alături de învățământul superior prin parteneriatele pe care le-au dezvoltat cu facultățile craiovene, parteneriate menite să stimuleze performanța în educație prin oferirea de burse și chiar prin angajarea studenților în cadrul acestor firme. Și pentru consiliul județean, crearea de locuri de muncă prin stimularea investițiilor de orice fel a constituit și reprezintă în continuare o preocupare prioritară“.
În acest sens, CJ Dolj a dezvoltat un parc industrial care, de-a lungul timpului, a generat peste 1.200 de posturi, iar o a doua platformă de afaceri, desfășurată pe o suprafață de peste 24 de hectare de teren, este pregătită să primească noi investitori.
„De asemenea, ne-am îndreptat cu toată forța spre accesarea fondurilor europene, iar rezultatele ne situează în prima parte a clasamentului național. Doar prin trei proiecte majore, aflate în derulare, am atras mai mult de 260 de milioane de euro în județul Dolj. Mă refer la extinderea și modernizarea rețelelor de apă și de canalizare, cuprinzând investiții a căror valoare depășește 185 de milioane de euro, la sistemul de management integrat al deșeurilor, de aproape 54 de milioane de euro, sau la reabilitarea pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional Craiova, un demers de peste 24 de milioane de euro. Toate acestea reprezintă doar o parte din tabloul eforturilor pe care administrația doljeană le face pentru a dezvolta acest județ. În calitate de președinte, doresc să reafirm rolul CJ Dolj de susținător al actului de cercetare și de partener activ al sistemului de învățământ, asigurându-vă și în continuare de întregul sprijin în misiunea pe care v-ați asumat-o și pe care o duceți zi de zi la îndeplinire, de formare a viitoarelor generații de profesioniști“, a mai spus președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale de Inginerie Mecanică se desfășoară la Craiova, în perioada 8-9 octombrie, fiind organizată de Facultatea de Mecanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS