12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru bărbați, acuzați că au „tras“ de pe carduri

Patru bărbați, acuzați că au „tras“ de pe carduri

Membrii a două grupări infracționale obţineau în mod fraudulos datele de pe cărţile de credit
Membrii a două grupări infracționale obţineau în mod fraudulos datele de pe cărţile de credit

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu colegii lor din Mehedinți, coordonați de un procuror din cadrul DIICOT Craiova, au făcut mai multe descinderi în Craiova și în localități din Olt și Mehedinți, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea de infracțiuni cu carduri de credit.
Mai exact, începând cu 1 octombrie, oamenii legii au făcut 16 percheziții domiciliare, zece dintre ele în Craiova și șase în alte localități din Mehedinți și Olt, în urma cărora aproximativ 30 de persoane au fost ridicate și duse la audieri la sediul DIICOT din Craiova.
De la domiciliile suspecților au fost ridicate mai multe calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, dar și cartele telefonice, carduri de memorie, înscrisuri și diverse documente. Din cercetările făcute până acum de anchetatori s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2015, membrii a două grupări infracționale s-au ocupat cu obținerea în mod fraudulos a datelor cărților de credit ale unor cetățeni români și străini. Au urmat retrageri de numerar la fel de frauduloase, iar banii astfel obținuți au fost cheltuiți de suspecți pe aparatură electronică, bijuterii, imobile, terenuri și chiar utilaje agricole. De asemenea, în urma anchetei s-a mai stabilit că membrii celor două grupări infracționale au sprijinit și alte rețele specializate în infracțiuni informatice, către care vindeau date de conturi și carduri valide.
După percheziții și audieri, pe 2 octombrie, procurorii DIICOT au cerut și obținut arestarea a trei suspecți – Dan Neis, de 33 de ani, Paul Țuică, de 29 de ani și Nicolae Sima, de 58 de ani. Al patrulea suspect, Adrian Dumitrana, de 25 de ani, a fost arestat preventiv marți, pe 6 octombrie. Toți au contestat mandatele emise de Tribunalul Dolj, iar primii trei au scăpat de arest. Asta pentru că, miercuri, Curtea de Apel Craiova a hotărât să fie cercetați în continuare sub control judiciar.
În schimb, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca Dumitrana să rămână în arest, contestația acestuia fiind respinsă joi.
Anchetatorii au mai precizat că pe parcursul cercetărilor s-a cooperat în vederea strângerii probelor cu Europol și cu ofițerii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS