6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO nouă piaţă agroalimentară în Târgu Jiu

O nouă piaţă agroalimentară în Târgu Jiu

Comercianţii şi cumpărătorii din Târgu Jiu şi nu numai au la dispoziţie o nouă piaţă agroalimentară în municipiu. Imobilul în care se va desfăşura comerţul cu produse agroalimentare a fost finalizat de către constructor, iar producătorii se pot deja instala la mesele din noua clădire. Investiţia era de foarte mult timp aşteptată şi solicitată, atât de către producătorii şi comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Centrală, cât şi de cumpărători. Beneficiarii au cerut de mai mulţi ani o piaţă închisă complet, dotată cu sisteme de încălzire şi aer condiţionat, astfel încât să se poată desfăşura o activitate de comerţ corespunzătoare, mai ales în sezonul rece, dar şi în perioada verii, când este caniculă. Pe timp de iarnă, comercianţii se plângeau de fiecare dată că gerul le afecta legumele şi fructele şi sufereau pierderi. De altfel, în fiecare an, consiliul local aproba pentru lunile ianuarie şi februarie reducerea taxelor încasate de la producătorii şi comercianţii din Piaţa Centrală şi din celelalte pieţe agroalimentare din municipiu.

140 de mese pentru comercianţi

Noua piaţă agroalimentară complet închisă poate găzdui 140 de comercianţi de legume şi fructe. „Noua Piaţă Centrală agroalimentară oferă 140 de mese pentru comercianţi, atât la parter, cât şi la etaj. Există, de asemenea, spaţii sanitare, grupuri conexe, spaţii administrative. Sunt prevzute inclusiv spaţii de depozitare. Întreaga clădire este prevăzută cu instalaţie de climatizare care oferă confortul termic optim atât pe timpul iernii, cât şi pe timpul verii. Investiţia a fost finalizată, recepţionată şi predată spre administrare către SC Edilitara Public, din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Valoarea totală a investiţiei este de 2,4 milioane de lei“, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Târgu Jiu. Potrivit lui Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA, noua Piaţă Centrală acoperită va intra în funcţiune din acest sezon de iarnă, existând deja solicitări de la comercianţi care nu mai vor să îşi vândă marfa în frig şi ger în iarna care urmează.

Taxele rămân neschimbate

Directorul Alexandru Zaharia a mai spus că taxele percepute comercianţilor care îşi vor vinde produsele în noua piaţă complet închisă vor rămâne nechimbate. „Am preluat această piaţă. Totul este în regulă şi funcţional. Este o hală modernă, cu climatizare. Avem posibilitatea să reglăm temperatura în funcţie de temperatura de afară, avem spaţii moderne, mese noi. Totul este nou şi modern. Sunt grupuri sanitare şi pe nivelul I, şi pe nivelul II. Este cea mai modernă piaţă de acest tip din Gorj şi printre cele mai moderne din Oltenia, realizată cu bani din bugetul primăriei. Sunt condiţii foarte bune pentru producătorii noştri şi societăţile comerciale, astfel încât în perioada friguroasă cel puţin să folosească această hală. Eu le recomand cu toată căldura să vină să îşi comercializeze produsele în această hală modernă. Îi anunţăm pe această cale că taxele vor rămâne neschimbate. Majoritatea au deja contracte cu noi. Nu le percepem nici o taxă suplimentară. Dacă în piaţa de afară au una sau două mese, primesc la fel şi în cea închisă, fără să plătească nimic în plus. Cei care vin cu taxă zilnică rămân să plătească taxă zilnică. E bine ca ei să se decidă cât mai devreme să treacă în noul spaţiu, să dea posibilitatea cumpărătorilor să facă aprovizionarea într-un spaţiu unde sunt condiţii moderne, mai ales că se apropie frigul“, a spus Alexandru Zaharia, şeful Edilitara Public SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS