13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO vrea să redeschidă hotelul Mina din Rânca

CEO vrea să redeschidă hotelul Mina din Rânca

Hotelul Mina a fost administrat ani buni de oamenii lui Marin Condescu (Foto: Eugen Măruţă)
Hotelul Mina a fost administrat ani buni de oamenii lui Marin Condescu (Foto: Eugen Măruţă)

Complexul Energetic Oltenia (CEO) intenţionează să reintroducă în circuitul turistic hotelul Mina construit în zona Rânca, Gorj. Hotelul a fost ridicat în urmă cu mai mulţi ani de sindicatele conduse de Marin Condescu, folosindu-se fonduri de la mineri. Fiecare ortac a oferit la vremea respectivă o sumă de bani pentru construirea hotelului din Rânca, promisiunea fiind că angajaţii companiilor din mineritul Olteniei îşi vor putea petrece concediile la munte, în Rânca. Hotelul a fost însă administrat de apropiaţi de-ai lui Marin Condescu, iar de ceva timp a fost închis. Administraţia CEO a reuşit să răscumpere acţiunile pe care sindicatele şi prestatorii de servicii din minerit le aveau la hotel Mina, iar în prezent este proprietar. Recent, conducerea companiei a luat decizia de a redechide unitatea hotelieră. Din această săptămână, prestatorul de servicii ai CEO, SC Minprest Serv Rovinari, va începe repara­ţiile la hotel.

Va fi reabilitat sistemul de încălzire

Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, a declarat că societatea va reabilita sistemul de încălzire şi va face şi lucrări de reparații la hotelul Mina de la Rânca. „Avem o solicitare din partea CEO să punem în funcţiune sistemul de încălzire la hotelul Mina de la Rânca. Noi avem acolo două cazane, care sunt proprietatea Minprest. Ele erau folosite de administraţia hotelului pentru a realiza încălzirea. Din această săptămână, o să trimitem o echipă acolo pentru a repune în funcţiune cazanele. Ţinând cont că noi asigurăm revizia la toate centralele termice din tot Complexul Energetic Oltenia şi din afară, pentru că avem acest obiect de activitate, nu este o lucrare complicată şi o să se finalizeze destul de repede. Avem nevoie de materiale. Într-o săptămână ar putea fi gata. Nu ştiu cât de grave sunt problemele pentru că nu a mai funcţionat de mult timp. Eu spun că în maximum două săptămâni va fi gata şi va funcţiona“, a declarat Gabriel Giorgi.

Administrat ani buni de apropiaţii lui Condescu

Hotelul Mina a fost, mulți ani, administrat de sindicatele lui Marin Condescu. Imobilul ridicat din banii minerilor a fost închis în momentul în care Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Condescu, a rămas fără fonduri. Acest moment a coincis cu plecarea acestuia din fruntea Clubului de fotbal Pandurii şi de când liderul FNME a început să aibă probleme cu legea. Gabriel Giorgi susţine că Minprest a mai fost solicitată şi pentru a face câteva lucrări de placare cu gresie şi faianţă a unor spaţii din hotel. „Nu ştiu dacă va fi sau nu repus în funcţiune. Nu cred că se alocă bani pentru sistemul de încălzire şi nu se pune în funcţiune. El nu a mai funcţionat de ceva vreme. Noi avem acele echipamente şi nu le mai putem lua de acolo decât bucată cu bucată. Nu am primit alte solicitări în afara punerii în funcţiune a cazanelor. Este posibil, din ce s-a discutat legat de acest aspect, să fim solicitaţi să aplicăm gresie şi faianţă pe anumite porţiuni“, a menţionat Gabriel Giorgi, managerul Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS