12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocuitorii din Sopot, lăsați fără furaje de un incendiator

Locuitorii din Sopot, lăsați fără furaje de un incendiator

Pompierii doljeni au stins trei incendii izbucnite într-o săptămână în satul Bașcov al comunei doljene Sopot
Pompierii doljeni au stins trei incendii izbucnite într-o săptămână în satul Bașcov al comunei doljene Sopot

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, în ultima săptâmână, pompierii de la Detașamentul 1 Craiova au fost solicitați să stingă trei incendii provocate intenționat în localitatea Bașcov. Astfel, duminică, pe 27 septembrie, pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la furajele depozitate în grădina unui bărbat din comuna Sopot, satul Bașcov. După ce au stins flăcările, pompierii au constatat că au ars aproximativ șapte tone de furaje, cauza fiind „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“, după cum au precizat pompierii doljeni.
După trei zile, în noaptea de 30 septembrie, pompierii au fost solicitați din nou să intervină în satul Bașcov, la un incendiu izbucnit într-o altă gospodărie. De data acesta, au ars aproximativ 15 tone de furaje, iar după primele cercetări pompierii au ajuns la aceeași concluzie: incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută. În ambele cazuri nu a existat pericolul ca flăcările să se extindă la anexele gospodărești sau case.
După alte două zile, un al treilea incendiu a izbucnit în Bașcov, însă de data acesta era cât pe ce să ia foc și o casă de locuit. „La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești, cu posibilitate de propagare la casa de locuit. În urma acestuia a ars acoperişul din lemn a două anexe gospodăreşti. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“, au precizat pompierii doljeni.
Cazul a fost preluat de polițiștii din Breasta și Sopot, iar în urma cercetărilor, oamenii legii au identificat persoana care a provocat primul incendiu. Este vorba de Ionela Gligorașcu, de 63 de ani, din localitate. „În urma investigațiilor a fost identificată o persoană care a provocat incendiul din data de 27 septembrie, o femeie de 63 de ani. Se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de distugere“, au precizat polițiștii din cadrul IPJ Dolj. Vineri, femeia a fost dusă la audieri, polițiștii urmând să stabilească dacă a provocat și celelalte două incendii, dar și de ce, în seara de 27 septembrie, a pus foc furajelor din curtea unui consătean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS