24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjChiriaşii ANL, suspectaţi că îşi subînchiriază locuinţele

Chiriaşii ANL, suspectaţi că îşi subînchiriază locuinţele

Locatarii ANL mai scot un ban din închirieri
Locatarii ANL mai scot un ban din închirieri

Primăria Târgu Jiu a desfășurat vineri dimineață mai multe controale în blocurile ANL din cartierul Narciselor. Potrivit Laviniei Trușcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, verificările se bazează pe o serie de sesizări potrivit cărora chiriaşii ANL şi-ar fi subînchiriat locuinţele primite de la stat. Reprezentanții municipalității au declarat că au depistat deja un caz, în care, într-un apartament ANL din zona Narciselor, locuia o altă persoană decât titularul de drept. „S-a primit o sesizare în care se relata faptul că proprietarul unei locuinţe ANL a subînchiriat locuinţa unei alte persoane. Ca atare, a fost trimis un reprezentant al Fondului Locativ la faţa locului, să vadă despre ce este vorba mai exact. În momentul în care acesta a bătut la uşă, a răspuns o doamnă care a declarat că este verişoara chiriaşului. În cazul în care sesizarea se adeverește, contractul va fi reziliat. Recent a mai fost făcută o sesizare asemănătoare, dar nu s-a concretizat“, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Controalele continuă

În cazul în care vor mai fi găsite și alte persoane care au închiriat altor familii locuinţele ANL, se va trece la rezilierea contractelor de atribuire, iar apartamentele vor fi distribuite altor târgujieni care nu au unde să stea. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, aceştia vor continua să efectueze controale la blocurile ANL unde există apartamente închiriate de SC Edilitara Public, administratorul imobilelor respective. La Primăria Târgu Jiu sunt depuse în prezent peste 1.800 de cereri pentru obţinerea unei locuinţe ANL sau sociale, iar anumiţi cetăţeni aşteaptă de mulți ani să beneficieze de un acoperiş deasupra capului. Nemulţumirile sunt extrem de mari, deoarece unii beneficiari de apartamente sau locuinţe ANL fie nu stau în ele, fie le subînchiriază unor apropiaţi şi mizează pe discreţia acestora ca să nu le fie reziliate contractele cu primăria.

Pot fi închiriate doar de proprietari

Trebuie menţionat că locuinţele construite prin ANL pot fi închiriate doar în momentul în care chiriaşul devine proprietar. Primăria Târgu Jiu a vândut până în prezent mai puțin de zece apartamente şi garsoniere ANL, fiind înregistrate alte 60 de solicitări din partea chiriaşilor care doresc să devină proprietarii locuinţelor construite de stat. Banii obţinuţi din vânzarea apartamentelor ANL vor fi folosiţi pentru construirea altor locuinţe, având în vedere cererea ridicată. Media ultimilor 15 ani a fost de aproximativ 2.000 de cereri depuse la primărie. Abia anul acesta solicitările au scăzut sub 2.000. Potrivit conducerii Primăriei Târgu Jiu, a fost aprobată finanţarea pentru construirea altor două blocuri ANL şi se poartă în continuare discuţii cu un investitor din China care să ridice în cartierul Narciselor un ansamblu de blocuri totalizând 500 de apartamente şi garsoniere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS