17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă

Doljean condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă

Autoturismul condus de Falcoe a făcut prăpăd pe DJ 561, în comuna Drănic (Foto: Arhiva GdS)
Autoturismul condus de Falcoe a făcut prăpăd pe DJ 561, în comuna Drănic (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, marți, să condamne definitiv la un an și jumătate de închisoare un bărbat acuzat că a provocat un accident violent, în urma căruia și-a pierdut viața o persoană, iar alte trei au fost rănite. Accidentul a fost înregistrat în octombrie 2011, în comuna doljeană Drănic, pe DJ 561.
Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au stabilit că un tânăr de 23 de ani din Drănic, Cosmin Falcoe, în timp ce conducea un Alfa Romeo înmatriculat în Italia, a pierdut controlul direcţiei într-o curbă şi s-a răsturnat. După aceea, mașina a rupt mai mulţi copaci de pe marginea drumului şi a lovit gardul de beton al unei gospodării. Alfa Romeo condusă de Falcoe s-a oprit cu roţile în sus, iar în urma accidentului pasagerul de pe locul din dreapta-faţă, Robert Falcoe, de 31 de ani, fratele şoferului, a murit pe loc. Alt pasager din autoturism, Virgil Zamfir, de 29 de ani, a fost rănit grav, iar alţi doi pasageri au fost răniţi uşor. În schimb, şoferul a scăpat cu câteva zgârieturi.
Poliţiştii doljeni au mai stabilit că șoferul se urcase băut la volan, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,60 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor făcute de ofiţerii de la Rutieră s-a mai constatat că șoferul autoturismului a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive cu care circula.
Pe numele lui Falcoe a fost întocmit un dosar pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar în martie, anul acesta, după ce și-a recunoscut faptele, a fost condamnat de Judecătoria Segarcea la un an și jumătate de închisoare cu executare. De asemenea, instanța a obligat Biroul Naţional Carte Verde Italia (Ufficio Centrale Italiano) să achite rudelor bărbatului decedat suma totală de 120.000 de lei drept daune morale.
Hotărârea a fost atacată cu apel, iar marți, pe 29 septembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. De data aceasta, Falcoe a fost condamnat tot la un an și jumătate de închisoare, însă cu suspendare, iar instanța a scăzut daunele morale la 80.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS